“At se lyset” af Jay Asher

At se lyset

Titel: What Light
Forfatter: Jay Asher
Oversat af: Louise Urth Olsen
Genre: Ungdomsroman
Sidetal: 256
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesdato: 3. november 2017

duo 4½

 

 


Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret.

Jay Ashers seneste bog ’At se lyset’ var en hjertevarm, hyggelig og julet fortælling, som jeg hurtigt fik læst.

streg

Resumé

Sierra har altid været vant til at hendes liv er delt op. Det meste af tiden tilbringer hun i Oregon, hvor hun sammen med sin familie har en juletræsplantage. Hvert år pakker familien deres træer og tager til Californien, hvor de sælger årets produktion. Hun savner det ene sted, når hun er ved det andet og ligeledes omvendt. Men i år er anderledes. I år møder hun Caleb, en fyr med en berygtet fortid og som vækker følelser i Sierra, hun ikke havde set komme og med ét overskygger Californien Oregon.

streg

Anmeldelse

Jeg var ret vild med ’Døde piger lyver ikke’, og var derfor spændt på at komme i gang med ’At se lyset’, der viste sig, at være en helt anden læseoplevelse. Hvor ’Dede piger lyver ikke’ er grusom og brutal, er ’At se lyset’ hjertevarm og sød. Det gjorde dog ikke oplevelsen dårligere, da jeg rigtig godt kunne lide den historie, som Jay Asher har strikket sammen i denne bog.

Sierra kommer virkelig i et dilemma, da hun begynder at få følelser for Caleb, for ikke nok med, at han har et dårligt ry, så er hun kun i Californien en måned. Samtidig hænger spørgsmålet om, hvorvidt hun kommer tilbage til Californien over hovedet på hende, da hendes forældre ikke er sikre på, at det kan blive ved med at løbe rundt. Så derfor er deres kærlighed lidt dødsdømt på forhånd.

Alligevel er det ikke noget, der holder dem tilbage og de kæmper både mod fordomme, Sierras meget overbeskyttende far og hvad folk i byen mener om Caleb. Samtidig er de også selv lidt usikre på, om det er det værd at kæmpe for hinanden, så oddsene er virkelig imod dem. Caleb var en karakter, som jeg rigtig godt kunne lide, fordi det viser sig, at han har et utroligt stort hjerte. Det er svært ikke at blive en smule forelsket i ham, for de ting han gør for andre.

’At se lyset’ er helt oplagt at læse, når vi kommer ind i december, da man slet ikke kan undgå at komme i julestemning og glæde sig til jul, når man læser den. Den er meget letlæselig, og rummer samtidig en rigtig god historie omkring familiebånd og dét at tilgive sig selv, så den er også rørende på den måde. Så hvis du mangler en sød julebog, skal du helt sikkert tage fat i ’At se lyset’.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *