“Audreys Verden” af Sophie Kinsella

jj

Titel: Audreys Verden
Genre: Ungdomsbog
Sprog: Dansk

Forfatter: Sophie Kinsella
Forlag: Carlsen
Sider: 367
Udgivelsesdato: 17. august 2015

DUO stjerner III

 

 

 

Sophie Kinsella skriver efter min mening, skønne historier, som både er humoristiske, dramatiske og samtidig har fat i virkeligheden.

s

Resumé

Audrey har haft et slags nervøst sammenbrud og nu tør hun kun se ud på verden gennem store, mørke solbriller og et videokamera. Hun gemmer sig hjemme hos sin skøre familie, og med sit videokamera dokumenterer hun det, der sker omkring hende.

Audreys storebror er en indædt computergamer, der har samlet et hold omkring sig, der skal hjælpe ham med sejren i en vigtig turnering. Audrey møder holdmedlemmet Linus, som hun langsomt opbygger en skrøbelig forbindelse til, der senere udvikler sig til et sikkert venskab. 

s

Anmeldelse

Jeg er helt vild med Sophie Kinsellas bøger. Punktum. Dem af jer der har læst ‘Shopaholic’-serien, forstår mig sikkert godt. Så derfor har jeg haft et godt øje til ‘Audreys Verden’ siden jeg første gang så den i gennem butiksruden, og mine forventninger var sindssyge høje, da jeg endelig fik fat i et eksemplar. Jeg kan afsløre, kære læser, at næsten alle mine forventninger blev opfyldt.

Men det kommer vi til om lidt.

Selvfølgelig fik jeg flere forventninger, jo længere ind i historien jeg kom. Det er jo næsten umuligt ikke at håbe at ens drømme går i opfyldelse på næste siden. Eller næste kapitel hvis det er virkelig slemt.

Sophie Kinsella skriver efter min mening, skønne historier, som både er humoristiske, dramatiske og samtidig har fat i virkeligheden. Selv er jeg ikke meget for bøger der omhandler emnet mobning, da det jo er et mørkt emne og tit kan bøgerne også blive lidt mørke. Sophie Kinsella viser både de følger mobning giver, men hun gør det på en måde, så vi ikke kun ser de mørke sider, men så vi kan forstå hvor meget man kæmper efter og alligevel kan se at det nok skal blive en happy ending. Vi ser hvordan Audrey kæmper, både med sine tanker og behov, men også med sin familie. Hvordan det påvirker dem. For ærligt talt, så er det ikke altid lige familien og venner man først har i hovedet, når sådan noget sker.

Kan I huske de forventninger jeg snakkede om tidligere? Her kommer de så, eller den ene jeg ikke fik opfyldt.

Audrey blev mobbet af tre piger: Izzy, Frey og Tasha. Man møder ganske vist Izzy et sted i bogen, men man får ikke en rigtig beskrivelse af at hvad de gjorde mod Audrey. Hele bogen er en form for puslespil, hvor man får en masse fakta, altså brikker, og så selv skal prøve at sætte dem sammen. Jeg kan  godt nok godt læse mig til imellem linjerne, hvad der kunne være sket, og klart nok, så er grunden til Audreys tilstand ikke meningen med denne bog. Den skal vise vejen frem. Være lyset for enden af tunnelen, på den gode måde. Jeg kan nok godt overleve uden at få grunden at vide, men det vil hjemsøge mig for evigt.

Jeg synes helt igennem at ‘Audreys verden’ er en rigtig god bog på mange punkter. Jeg ville helt klart anbefale den til alle andre unge, og synes at Sophie Kinsella har gjort et rigtig godt stykke arbejde, i betragtningen af at det er hendes første ungdomsbog.

s

 

Skrevet af Ida Marie Mortensen

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.