“Bare en dag” af Gayle Forman

Bare en dag

Original titel: Just one day 
Forfatter: Gayle Forman
Oversat af: Charlotte A. E. Glahn
Genre: Ungdomsroman
Sider: 335
Forlag: Gyldendal
Udkom: 4. maj 2016

DUO stjerner III

 

 

 

 

En rigtig sød sommerromance, som virkelig handler om at finde sig selv, efter at man er blevet væk fra sig selv.

streg

Resumé

Allysons liv er pakket, planlagt og ordentligt, lige indtil hun møder Willem. Han slår benene væk under hende med det samme og før hun ved af det, er hun på vej til Paris med ham. Planen er klar – en dag i Paris sammen med Willem. Det ligger ikke til Allyson at være spontan, men dagen fører til en masse frihed, chancer og en forelskelse, som vil forandre hendes liv for altid.

streg

Anmeldelse

’Bare en dag’ var en virkelig rørende, spændende og sød sommerromance, som egentlig ramte mig rigtig dybt i handlingen og budskabet om at finde sig selv. Bogen fangede mig rigtig hurtigt og var faktisk meget spændende. Bogen er delt op og delene viser rigtig godt, hvor Allyson er henne personlighedsmæssigt.

Jeg kunne rigtig godt lide delen, hvor hun er sammen med Willem og virkelig er spontan og oplever verden. I midten af bogen, hvor hun er tilbage i de vante rammer og hvor hun tydelig ikke føler, at hun passer ind, blev for langtrukken for mig. Men bogens sidste del tager en med storm, fordi der er spænding og Allyson begynder virkelig at acceptere sig selv og udvikle sig.

Den måde som ’Bare en dag’ tager fat på emnet omkring at ”finde sig selv” kunne jeg rigtig godt lide. Alysson finder sig selv samtidig med, at jeg følte hun tog os alle sammen med. Det var rigtig hyggeligt med alle beskrivelserne om de forskellige særheder og oplevelser rundt om i verden, hvor jeg bare fik lyst til at smide det hele og hoppe på det næste tog og tage ud i verden. For mig betød det, at bogen blev et symbol for sommer med rejser og oplevelser.

Da jeg havde læst den, stod jeg lidt i et dilemma. På den ene måde, følte jeg ikke den kunne slutte sådan, men på den anden måde, var det alligevel den perfekte afslutning. Jeg vil nemlig rigtig gerne vide mere om Allyson og Willem – hvor de ender henne osv., men på den anden side vil jeg ikke vide mere, fordi Allyson bare er blomstret utrolig flot op og har fundet sig selv. Jeg glæder mig dog til at læse Willems side, og se hvad den kan bringe til historien.

Jeg kan kun anbefale alle til at læse denne søde og romantiske bog, som vil fungere rigtig godt til sommerferien. Den var letlæselig, samtidig med at den havde et dybt budskab med sig mixet sammen med romantik og spænding.   

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *