“Beautiful Creatures – Kaos” af Kami Garcia og Margaret Stohl

Titel: “Beautiful Creatures – Kaos”
Serie: Beautiful Creatures
Original titel: Beautiful Chaos
Forfatter: Kami Garcia og Margaret Stohl
Oversat af: Stig W. Jørgensen
Udkom: 18. juni 2013
Sider: 519
Forlag: Carlsen

DUO stjerner 3,5

 

 

Mine forventninger til “Beautiful Creatures – Mørke” var skyhøje – måske for høje. Jeg blev faktisk skuffet over bogen. Selve historien er god, men der er for mange huller med “tomgang”, som gjorde bogen sværere at komme igennem, end det burde have været.

streg

Resumé

Efter Lena splittede sin syttende måne, er tingenes orden brudt. Det er ikke kun i casterverdenen, der sker store omvæltninger. Sydstatsbyen Gatlin, hvor Ethan har boet hele sit liv, og hvor der aldrig sker noget usædvanligt, bliver plaget af alt fra græshoppesværme og hede til udtørrede søer og jordskælv.

Beboerne i det overtroiske samfund er sikre på, at enden er nær. Måske har de ret, for også i casterverdenen er tingene slet ikke, som de skal være. Selv de mest magtfulde casterevner i Lenas familie, og alle andre steder, slår fejl.

På Lenas syttende måne fik hende og Ethan startet noget meget større, end nogen havde kunnet have forudset. Og med blodincubussen Abraham og Lenas mor Sarafine godt på vej med at skabe tingenes nye orden, en orden, hvor dæmoner hersker og castere ingen magt har, må Ethan, Lena, Liv og en uventet hjælper desperat finde ud af, hvordan de kan genoprette orden – både i den dødelige og i casterverdenen

Men naturen er nu sådan indrettet, at det er noget for noget. Og vil de være i stand til at bringe det ultimative offer?

streg

Anmeldelse

Jeg var virkelig spændt på at læse “Beautiful Creatures – Kaos”, for jeg ELSKEDE den anden bog i serien, “Beautiful Creatures – Mørke”. Desværre skuffede “Beautiful Creatures – Kaos” mig.

Det virker som om, forfatterne er blevet lidt trætte af at få historien til at få historien til at hænge sammen hele tiden og gå op i en større helhed. I bogen var der flere gange perioder på flere sider, der bare var tomgang. Der skete simpelthen ikke noget.

Disse perioder med tomgang var for mig med til, at jeg havde svært ved at komme igennem bogen. Der var kapitler, hvor bogen simpelthen var umulig at lægge fra mig, men så kørte handlingen lidt ud på et sidespor, og der kunne godt gå en 40-50 sider, før den fandt tilbage igen. Det er super ærgerligt, for når historien kørte, så spillede alt bare, og det var en fornøjelse at læse. “Hullerne” i handlingen punkterede desværre min ellers rigtig gode læseoplevelse.

Jeg føler mig efterhånden tæt knyttet til de forskellige personer i serien, og derfor irriterede det mig, at jeg synes, nogle af personerne opførte sig helt “out of character” i perioder af bogen. Nogle gange sagde en person noget, og jeg kunne bare slet ikke forestille mig de ord komme ud af den person.

De forskelligt personer udvikler sig også, men også det synes at komme i unaturlige hak, og ikke så gradvist, at det virker troværdigt.

Når de dårlige ting er peget ud, skal det også siges, at bogen også er rigtig god imellem sine tomrum. De fleste af de røde tråde bliver samlet op til sidst, og man sidder hele vejen igennem og brygger små teorier om, hvad det ene og det andet nu skal betyde, og eftersom flere og flere spor bliver lagt ud, stiger spændingen også. Og hvis så viser sig, at man havde ret i nogle af sine gætterier, er det bare fedt.

Alt i alt har jeg lidt blandede følelser omkring “Beautiful Creatures – Kaos”.  Til trods for sine mangler er handlingen og historien stadig spændende. Og man vil jo gerne vide, hvad der sker med Ethan, Lena, Link, Amma og alle de andre. Derfor synes jeg klart, “Beautiful Creatures – Kaos” er et must at læse, hvis man har læst de andre bøger. Og hvis man lægger ud med at have lidt mindre forventninger, kan man sikkert nyde bogen endnu mere.streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *