“Beautiful Creatures – Mørke” af Kami Garcia og Margaret Stohl

Beautiful Creatures - Mørke

 Titel: Beautiful Creatures – Mørke
Serie: Beautiful Creatures
Original titel: Beautiful Darkness
Forfatter: Kami Garcia og Margaret Stohl
Oversat af: Stig W. Jørgensen
Udkom: 21. februar 2013
Sider: 519
Forlag: Carlsen

5,5 DUO

 

 

“Beautiful Creatures – Mørke” er den spændende og længe ventede fortsættelse til “Beautiful Creatures – Stormvind”. Efter blot er par sider var jeg helt suget ind i historien, og som personerne udvikler sig, bliver man mere og mere knyttet til dem. Kan slet ikke vente med at komme i gang med den næste bog!

streg

Resumé

Det vandte Gatlin, der aldrig ændrer sig har for Ethan vist sig at gemme på en hel anden verden, en verden med casterere, incubusser, magi og meget mere. Det fandt han ud af, da han mødte, og forelskede sig i, casteren Lena. Efter Lenas katastrofale fødselsdag er hun mere og mere distanceret. Ethan kan ikke engang huske, hvad det var, der skete. Men Macon er død og Lena er fuldstændig knust.

Lena trækker sig længere og længere væk fra Ethan og begynder at være sammen med den mystiske John Breed, som ikke er incubus, men noget andet kraftfuldt, der minder om, og Ridley, hendes kusine, som er Sirene, en mørk caster.

Hendes hemmelighedskræmmeri og underlige opførsel sætter deres forhold på prøve, men Ethan vil ikke sådan bare give op. Han er en del af hele caster-universet, om end Lena vil have det eller ej, og da han begynder at få nogle visioner, som kun han kan se, der omhandler Macon, hans forfader Abraham og en pige bed navn Jane, vil han gøre alt, hvad han kan for at finde ud af, hvad det hele betyder. Og, ikke mindst, få Lena tilbage.

streg

Anmeldelse

Efter den sidste side i “Beautiful Creatures – Stormvind” var vendt, kunne jeg slet ikke vente med at komme i gang med den næste bog, “Beautiful Creatures – Mørke”. Bogen forinden sluttede jo vildt spænende med sangen “Seventeen Moons”, der pludselig spillede. Man ved jo godt, at de sange betyder meget for, hvad der kommer til at ske mellem Ethan og Lena, så man vil bare vide, hvad der så kommer til at ske!


Jeg elskede “Beautiful Creatures – Stormvind”, så mine forventninger til denne bog var ret høje. Heldigvis levede den fuld ud op til dem – og mere til. Man bliver introduceret til de fleste personer i den første bog, og nu kommer der mere og mere kød på, så man virkelig føler, man kender dem. Jeg blev i hvert fald tæt knyttet til flere af personerne.
Det er også fedt med alle disse forskellige personligheder. For eksempel er der Link, som altid kan sige et eller andet komplet åndssvagt og sjovt, så man trækker på smilebåndet i selv de mest alvorlige situationer.
På grund af de tætte bånd med personerne, bliver man også helt fanget af historien. Man vil jo ikke have, at der skal ske ens elskede personer noget, vel?

Noget andet, jeg også godt kan lide ved bogen, er sproget. Noget, jeg tænkte flere gange, er, at der også blivet brugt engelske ord og vendinger som great eller get over it. Det gør sproget meget levende og realistisk, for sådan taler teenagere faktisk. Hvis man oversætter et engelsk direkte til dansk, kan det i hvert fald godt komme til et lyde lidt kunstigt og underligt. Det undgår “Beautiful Creatures – Mørke” meget behændigt.

Handlingen i denne bog er også meget mere spændende og actionpræget end den forrige var. Kapitlerne slutter tit så spændende, at man bare er nødt til liiiige at tage et til! Og slutningen … Jeg vil ikke komme til at spoile noget, men den slutter VIRKELIG spændende! Jeg kan i hvert fald ikke vente med et komme i gang med den næste bog i serien!

Jeg vil anbefale “Beautiful Creatures – Mørke”, hvis du har læst den første bog i serien og elskede den. Har du kan set filmen, vil jeg nok anbefale, at du læser bogen først, for der er mange forskelligheder. Alt i alt en virkelig fed bog, som jeg er glad for at have læst.

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


2 thoughts on ““Beautiful Creatures – Mørke” af Kami Garcia og Margaret Stohl

  1. Udmærket anmeldelse, jeg er enig i den er rigtig god … men et eller andet sted synes jeg 1’eren var bedre :3

    Men jeg glæder mig SÅ meget til at læse 3’eren 😀

  2. Jeg har læst den første bog og nu glæder jeg mig SÅ meget til at læse den her!!
    Rigtig god anmeldelse, men hvor forfærdeligt, at Ethan og Lena slår op (eller sådan noget)! 🙁

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *