“Beautiful Creatures – Udfriet” af Kami Garcia og Margaret Stohl

Beautiful Creatures Udfriet

Titel: “Beautiful Creatures – Udfriet”
Serie: Beautiful Creatures
Original titel: “Beautiful Redemption”
Forfatter: Kami Garcia og Margaret Stohl
Oversat af: Stig W. Jørgensen
Udkom: 24. september 2013
Sider: 412
Forlag: Carlsen

DUO stjerner III

 

Efter den sidste bog i serien, som ikke var lige så fed, som jeg havde håbet på, var lysten til at starte på ”Udfriet” ikke særlig stor – men bogen overraskede mig virkelig, og nu er jeg helt trist over, at der ikke kommer flere bøger i serien.

streg

Resumé

Efter at have sprunget ud fra vandtårnet er Ethan død og lever nu i de dødes verden, en slags parallelverden til det Gatlin, han kender.

Selvom han er glad for, at hans mor er der, og at de kan være sammen, er hans eneste mål at finde en måde at komme tilbage til sit gamle liv på. Tilbage til Gatlin, til Amma, til Link, og, mest af alt, tilbage til Lena.

Det skal dog ikke vise sig at blive helt nemt, eftersom det med at komme tilbage fra de dødes verden til de levendes ikke er noget, der lige lader sig gøre. Ethan sætter sig for at gøre det eneste, der kan få ham tilbage til livet – ændre hans sider i Casterkrøniken.
Men for at gøre det må han først finde frem til Det Fjerne Førerskab.

I de levende verden er Lena ved at gå ud af sit gode skind af savn. Hun er overbevist om, at Ethan ikke er død, og det bliver hun bekræftet i, da Ethan finder en måde at kommunikere på – for at kunne vende tilbage er han også nødt til at hente hjælp i de levendes verden.
Lena må arbejde mod alle odds, fast besluttet på at få Ethan tilbage til livet.

streg

Anmeldelse

Efter den tredje bog i serien, som virkelig skuffede mig, havde jeg utrolig svært med at komme i gang med ”Beautiful Creatures – Udfriet”. Jeg havde helt mistet min begejstring over den ellers virkelig gode serie og var helt kørt fast.
Det ændrede ”Beautiful Creatures – Udfriet” dog på! Allerede et par sider inde var jeg helt opslugt af bogen, igen befandt jeg mig inde i det magiske casterunivers, som jeg var så vild med i de to første bøger i serien.

Denne sidste bog udskiller sig fra de andre bøger i serien på den måde, at den er skrevet i tre dele – først en del fra Ethans synsvinkel, så en del fra Lenas, og til sidst fra Ethans synsvinkel igen.

Det var en rigtig god ting, for eftersom Lena og Ethan ikke er sammen, ville det have været ærgerligt, hvis man helt blev afskåret fra de levendes Gatlin, bare fordi Ethan ikke var der. Desuden elsker jeg virkelig Lena, så det var fedt at få en hel del af bogen fortalt gennem hendes øjne.

Det er fedt at se, hvordan Ethan meget må tage sagen i egen hånd. Godt nok bliver han hjulpet lidt på vej, men hvor Lena eller Macon eller Amma altid har været der for ham i de levendes verden, er han helt på egen hånd gennem utallige farefulde situationer. Han står meget mere på egne ben, end han har gjort i de foregående tre bøger.

Spændingen i denne bog er meget intens. Håbet hele vejen igennem er jo, at Ethan bare må finde en måde at vende tilbage på! Men har han gabt over for meget? Mine hænder var som klistret til siderne, og jeg fik også erfaret, at det er en dårlig ide at gå og læse på samme tid (chancen for, at man går ind i ting, er betydeligt større end ellers. Det lærte jeg på den hårde måde).

Slutningen på bogen tog et lille twist, der kom helt bag på mig – og jeg endte med tårerne løbende ned ad kinderne. Mere siger jeg ikke. Du må selv finde ud af, hvad der sker!

Alt i alt er ”Beautiful Creatures – Udfriet” en perfekt afslutning på en virkelig god serie. Der var mange løse ender, der fint blev bundet sammen, så jeg sad men en ”nååårh sådan!”-fornemmelse til sidst. Det er helt trist, at det er den sidste bog i serien – jeg kommer til at savne Ethan, Lena, Macon, Link og alle de andre. Men heldigvis kan man jo altid genlæse dem.
Hvis du har læst og elsket de andre bøger i ”Beautiful Creatures”-serien er denne sidste bog selvfølgelig et must at læse!
streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *