“Begynderheld” af Kate Clayborn

begynder

Originaltitel: Beginner’s luck
Forfatter: Kate Clayborn
Genre: Kærlighedsroman
Oversat af: Sarah Louise Pedersen
Sider: 312
Forlag: Flamingo
Udgivelsesdato: 16. september 2019
DUO stjerner III

 

 

 

 

Tak til Flamingo for anmeldereksemplaret.

’Begynderheld’ var en lidt tungere bog, end jeg lige havde regnet med, men jeg nød den alligevel til fulde.

streg

Resumé

Kit har netop vundet flere millioner i lotto sammen med sine to bedste veninder, Zoe og Greer, selvom hun langt fra er en spillefugl. Hun er naturvidenskabelig akademiker til dagligt, og til hverdag arbejder hun på det lokale universitet. En dag bliver hun opsøgt på arbejdet af headhunteren Ben. Men det sidste Kit ønsker er at tage imod hans flotte tilbud. Han forsøger med alle midler at overtale hende, men det er noget sværere, end han havde regnet med. Samtidig kæmper han med den tiltrækning, han føler for hende. Kan det lykkes at få hende rekrutteret til Beaumont Materials, eller må han smide håndklædet i ringen?

streg

Jeg har glædet mig til at læse ’Begynderheld’, siden jeg første gang så den. Den lød lige som en bog for mig, og den synes jeg bestemt også den levede op til. Jeg havde dog ikke lige regnet med, at den ville være så tung, i form af at Kit er en akademiker, så det var ikke så meget jeg havde forstand på hendes fag og lige forstod, hvad hun rent faktisk lavede. Det blev dog forklaret undervejs, men det var tydeligt at mærke, hvor dygtig hun var til hendes job.

Undervejs kommer vi også ind under huden på både Ben og Kit, fordi vi skifter synsvinkel mellem dem. Først var det egentlig Kit, jeg følte for og holdte med, men hen imod slutningen blev der afsløret noget om Ben, som bare gav mig lyst til at give ham et kæmpe kram. Mit hjerte smeltede i hvert fald endnu mere for ham der, selvom jeg allerede var ret varm på ham på det tidspunkt.

Kit har haft en virkelig hård barndom, og hun søger og hungrer virkelig efter tryghed og stabilitet. Hun er lidt nørdet, men det synes jeg kun var fedt, da jeg tydeligt kunne mærke, hvor meget hun brændte for det, hun lavede. Selvom der er flere tunge emner undervejs, så formår Bens far at tilføje lidt humor og latter til historien, og det var svært ikke at holde af ham, fordi han havde sådan en skøn personlighed.

Jeg beundrede også Kit af flere årsager. Den ene er at hun ikke vil have ekstra opmærksom og egentlig ønsker at skjule, at hun er blevet millionær. Hun overvejer meget nøje, hvad hun skal gøre med pengene og virkede ret fornuftig på det punkt. Derudover køber hun et hus, som virkelig trænger til en kærlig hånd, men det er ikke noget, der skræmmer hende, tværtimod. Jeg synes virkelig, hun var sej på det punkt!

Vi møder også Kits veninder i ’Begynderheld’, og nu er jeg bare spændt på at læse videre i serien og lære deres historie at kende, da man får en hurtig men god præsentation af dem heri. Umiddelbart synes jeg, de virker som nogle ret cool karakterer, som sætter deres venskab højt. Det her er den første bog, jeg har læst af Kate Clayborn, og jeg synes, hun er rigtig god til at gøre historien levende og troværdig, hvilket også betød, at siderne næsten vendte sig af sig selv. Trænger du til en sød kærlighedshistorie med dybde, er ’Begynderheld’ et oplagt valg.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *