”Blodets bånd 2 – Skæbnespor” af Amanda Hocking

blodets bånd 2

Titel: My Blood Approves – Fate
Forfatter: Amanda Hocking
Oversat af: Betty Frank Simonsen
Udgivelsesdato: 23. maj 2013
Sidetal: 296
Forlag: Carlsen

DUO stjerner 3,5

 

 

 

Skæbnespor var virkelig interessant at læse, og selvom den var let at læse og forstå, så mener jeg nu alligevel, at den er virkelig god til alle os der elsker vampyrer og spænding, som der var masser af i forhold til dens forgænger.

streg

Resumé

Alice føler, at hun endelig er ved at finde en balance mellem den nye verden og den gamle, men netop som tror at der er styr på hendes liv, ændres hendes hverdag sig fuldstændig. Et voldsomt uheld sker, som får store konsekvenser for hende selv, men ikke mindst hendes lillebror, Milo, som pludselig står på tærsklen til en stor forandring i hans hverdag. Intet er som før, og de skal nu sammen finde en måde at få det bedste ud af denne nye situation, men det er svært, især da Alice føler at alle trækker sig væk fra hende. Alice føler sig nu mere alene end nogen sinde før.

streg

Anmeldelse

’Blodets bånd’-serien er endnu et bud på en ny vampyrhistorie, og til tider, så har den mig i sit greb, og andre gange synes jeg historien bliver tabt lidt på gulvet, da der ikke altid er nok dybde. Jeg synes specielt Alice mangler karakter og personlighed til tider, og kan virke lidt som en nikkedukke. Forfatteren har egentlig været meget god til at inddele personerne i bogen med hver deres personlighed, så man nemt kan kende forskel, men det er kun ét karaktertræk man kan genkende hver person på, og det synes jeg desværre er for lidt.

Der er til gengæld kommet en del mere action i ’Skæbnespor’, og det betyder altså også, at den stiger i graderne hos mig, da det øger spændingen og viljen til at vende siderne, og finde ud af hvad der nu sker. Jeg er også rigtig glad for, at på trods af, at jeg læser noget, som jeg har læst noget lignende af før, så byder historien stadig på nogle anderledes og nye twist.

Sproget er ligesom i ’Vildveje’ meget enkelt og let forståeligt, og det krævede ikke meget anstrengelse at komme igennem siderne. Jeg kan selv godt lide, at have nogle bøger indimellem, hvor det mest bare er hyggelæsning, og hvor jeg ikke behøver bruge hjernen for meget, til at finde ud af hvad forfatteren mener, eller prøve at regne alt for mange gåder ud. Selvfølgelig er der trekantsdramaet med Alice, Peter og Jack, som fylder rigtig meget, og jeg kan stadig ikke regne ud, hvordan det hele kommer til at ende. ’Skæbnespor’ er også mindre forudsigelig end ’Vildveje’, og hvor er det en fryd!

Serien vil være rigtig god til dem, som først lige skal til at lære om vampyrer, eller som trænger til en pause fra de helt store gåder. Det er en hyggeserie, og det kan jeg nu egentlig meget godt lide. Den har endnu ikke skuffet, da jeg var klar over, hvad jeg kunne forvente mig af serien, og så længe du ikke stiller for høje krav, tror jeg skam også du vil få glæde af den, på trods af at den ikke kræver for meget af dig.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *