“Caldera 3 – Skæbnens valg” af Mette Bundgaard Laursen

Skæbnens valg

Original titel: Skæbnens valg
Serie: Caldera
Forfatter: Mette Bundgaard Laursen
Forlag: Facet
Genre: Science fiction, serie, ungdomsbog
Sider: 293
Udgivelsesdato: 12. maj 2014

DUO 6 stjerner


 

 

’Skæbnens valg’ er en særdeles god afslutning på en trilogi, som tog mig med storm! Det er i hvert fald ikke sidste gang at jeg begiver mig ind i dét univers, som virkelig var en øjenåbner for mig i forhold til Science fiction genren, og som jeg nød at bruge min tid på.

streg

Resumé

Kate forsøger at vende tilbage til sine hverdagsrutiner og sit liv på jorden igen. Hun er fast besluttet på, at lægge Caldera bag hende, og fokusere på en fremtid på jorden. Hendes tanker finder dog hurtigt vej tilbage til tiden på Caldera, og det liv hun levede der, samt de mennesker hun mødte. Kate er dog helt sikker på, at hun ikke vil vende tilbage til galaksen med Noah, men dét tilbud han giver hende, er svært at afslå.

streg

Anmeldelse

Jeg vil gerne endnu engang gøre opmærksom på de virkelige flotte forsideillustrationer, som denne triologi har fået. Det er Breth design der står bag dem, og jeg synes virkelig, at det er et godt stykke arbejde, som passer så godt til Mette Bundgaard Laursens univers! Desuden er humoren og dét velskrevne sprog en vigtig del af dette univers, og jeg elskede bare Kates sarkasme og ikke mindst den gode humor, som var til stede helt til sidste side.

I dette sidste bind foregår historien både på Caldera og på jorden, og jeg kan faktisk rigtig godt lide, at det er lavet sådan, så vi får noget med fra begge verdener, når nu det er den sidste bog. ’Skæbnens valg’ er virkelig nervepirrende og spændende, og jeg var helt vild med den! Vores hovedperson Kate, er bare virkelig en fighter, som ikke bare sådan lader sig slå ud. Vi blev knyttet endnu tættere, og stod sammen hele vejen igennem.

Der er masser af trekantsdrama i ’Skæbnens valg’, men jeg var slet ikke i tvivl om, hvem hun ville ende med at vælge, da jeg efterhånden har lært Kate så godt at kende. Jeg har godt nok efterhånden læst mange bøger med trekantsdrama med indover, men i denne historie, blev det aldrig for meget, og selvom jeg vidste hvem hun ville vælge, fjernede det ikke spændingen, da der var masser af action og faretruende situationer, til at jeg sad limet til bogen.

En sjov detalje som jeg har lagt mærke til, er at alle tre bøger er på 293 sider, og det synes jeg, er en imponerede bedrift, da det må have været svært, at holde dem alle på det sideantal og stoppe der.

Jeg håber ikke, at det er sidste gang, at jeg hører noget fra Mette Bundgaard Laursen, for med denne debut, kan jeg kun vente i spænding på at læse mere fra hende. Hun har virkelig formået at overraske mig, og få mig til at elske en genre, som jeg normalt går en stor bue udenom, og hvem ved? Måske får jeg endelig set Star Wars, efter at jeg har læst denne serie, da de film optræder en del i handlingen.

Jeg vil gerne igen anbefale, at man får læst ’Caldera’-trilogien, som virkelig er en varm historie, om en pige som nærmest vokser fra side til side, og virkelig bliver moden og lærer rigtig meget undervejs. Jeg kan i hvert fald garantere, at du er underholdt hele vejen, og jeg tvivler stærkt på, at du vil blive skuffet!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.