“Chaos Walking 3 – Krigens monstre” af Patrick Ness

chaos walk

Original titel: Chaos Walking – The monsters of men
Forfatter: Patrick Ness
Genre: Fantasy
Oversat af: Elisabeth Kietzner
Sider: 656
Forlag: CarlsenPuls

Udgivelsesdato: 30. april 2019

DUO stjerner III

 

 

 

Tak til CarlsenPuls for anmeldereksemplaret.

Den hæsblæsende afslutning på ’Chaos Walking’ trilogien af Patrick Ness.

streg

Resumé

Tre hære er i krig, og de har kun et mål: at udslette hinanden. Midt i det hele står Todd og Viola, som begge har svært ved at vælge side. Håbet om fred svinder ind, og pludselig melder en tredje stemme sig i kampen. En stemme, som tørster efter hævn. Nu tvinges Todd og Viola til at deltage i krigen, men hvad skal der ske med dem, når krig forvandler mennesker til monstre?

streg

Anmeldelse

’Chaos Walking 3 – Krigens monstre’ er den hæsblæsende slutning på Patrick Ness’ fantastiske fantasy trilogi. Bogen er klart den største af de tre og forståeligt nok. Vi kommer igennem flere plottwist end man ellers ser i afslutningen på en trilogi og nye problemer opstår, som de også når at løse.

Man bliver hurtigt ledt ind i krigen igen i indledningen, og så får den ellers bare for fuld skrue med svigt, bedrag og ung kærlighed. Der bliver fortalt så mange løgne, at man næsten ikke ved, hvem der længere er de onde, og hvem der er de gode. Det er en fantastisk evne at have som forfatter, men det kræver også noget af sin læser at kunne holde overblikket i en fortælling der så ofte skifter retning. Derudover kommer så alle de forskellige synspunkter bogen hele tiden svinger imellem, hvilket både gavner og skader fortællingen.

Patrick Ness formår også at bringe gamle karakterer tilbage på en overskuelig og spændende måde, så det virker slet ikke som om, at karakteren har været ude af billedet. Det virker ikke som en nødløsning, hvilket ellers godt kunne havde været sagen, men som noget der har været planlagt i lang tid fra forfatterens side. Der er meget lidt i fortællingen som virker som nødløsninger, men de lange kapitler kan man til tider godt undre sig lidt over, da man godt kan ane et repetitionsmønster i karakterernes handlinger.

’Chaos Walking 3 – Krigens monstre’ er en hæsblæsende afslutning på en længe ventet trilogi, og Patrick Ness formår så sandelig også at levere varen. Desværre trækker bogen lidt ud i nogle af kapitlerne, og man skal virkelig holde tungen i munden for at følge med i fortællingen. Derfor får bogen 5 stjerner, da det er en exceptionel fortælling om end noget uoverskuelig.

streg

Skrevet af Ida Marie Mortensen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *