“Cinder” af Marissa Meyer

Cinder

Original titel: Cinder  
Forfatter: Marissa Meyer
Oversat af: Louise Ardenfelt Ravnild
Serie: The Lunar Chronicles
Genre: Science fiction, ungdomsbog
Sider: 366
Forlag: Høst og søn
Udgivelsesdato: 4. november 2016

DUO 6 stjerner

 

 

Jeg elskede virkelig ’Cinder’. Jeg var vild med universet, hvor man har taget et fantastisk eventyr som Askepot og gjort det til sit eget. Det var gennemført hele vejen igennem.

streg

Resumé

Mennesker og androider bor sammen i New beijing. Men en alvorlig pestsygdom plager dem alle, og fra rummet holder lunarerne øje med dem. Cinder er mekaniker og cyborg med en mystisk fortid. Hun bor sammen med sin stedmor og 2 stedsøstre. Hendes verden forandres den dag, hun møder den unge prins Kai, som ønsker, at hun skal deltage i det årlige bal, som hans personlige gæst. Men hvad han ikke ved, er at hun er cyborg og gemmer på andre mystiske hemmeligheder fra hendes fortid, som så småt begynder, at komme frem i lyset.

streg

Anmeldelse

’Cinder’ var et genlæs for mig, da jeg har læst den på engelsk. Men det var en dejlig genlæsning. Jeg elsker ’Cinder’ lige så meget nu, som jeg gjorde, da jeg læste den første gang. Jeg var vild med det hele, universet, spændingen, personlighederne og eventyret. Jeg kunne rigtig godt lide universet, som ’Cinder’ er bygget op på. Det var vildt fedt at få lov til at læse en genfortælling af eventyret Askepot med nogle ændringer, så det blev helt sit eget. Eventyr er noget jeg altid har fundet spændende, så derfor kan jeg godt lide, at man ser dette mere og mere, hvor historien så får sit eget særpræg, som denne bog helt sikkert gjorde.

Jeg kunne godt lide hovedpersonen Cinder. Hun var sej, stærk og til tider sjov. Hun er samtidig meget jordnær, så det gør det let at følge hende og holde af hende. Selvom at hun har haft et til tider hårdt liv, så synes jeg ikke, at man hører hende klynke over dette, og det følte jeg, gjorde hende forfriskende, da hun havde en masse mod. En anden personlighed som jeg også synes om i bogen, er andrioden Iko. Hun er et fedt indspil og sidekick til Cinder, som bare fungerer og man holder af hende med det samme. Der er spænding over feltet med det samme i historien, så man keder sig ikke på et eneste tidspunkt, så det er bare vildt godt.

’Cinder’ slutter meget åben, så jeg håber selvfølgelig, at historien fortsætter og de andre bøger i serien vil blive oversat. Det er et fantastisk univers, som jeg gerne vil længere ind i og blive fanget i mange gange endnu.  Så hvis du ligesom mig rigtig godt kan lide eventyr, spænding og interessante hovedpersoner, alt sammen samlet i et lækkert univers, er ’Cinder’ noget for dig.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *