“Cirklen” af Mats Strandberg og Sara B. Elfgren

Cirklen


Titel: Cirklen
Original titel: Cirkln
Forfatter: Mats Strandberg og Sara B. Elfgren,
Oversat af: Kina Bodenhoff
Forlag: Gyldendal
Sider: 524
Udkom: 2011DUO stjerner 4

 

 

 

Bogen starter med spændingen lige fra side et, hvor en dreng begår selvmord, og efter det har man virkeligt svært ved at slippe den igen. Jeg glæder mig allerede til at læse den næste i serien!

s

Resumé

En dreng begår selvmord ude på et af skolens toiletter, og samtidigt må seks helt forskellige piger indse, at de ikke er ligesom alle andre. Da pigerne en aften møder hinanden ude i skoven, finder de ud af, at alle de sære ting, der er sket, er ægte magi. En magtfuld fjende er efter dem, og kun hvis de står sammen og lærer at stole på hinanden, kan de overleve

s

Anmeldelse

”Cirklen” er skrevet af svenske Mats Strandberg og Sara B. Elfgren. Da jeg første gang hørte om bogen, vidste jeg, at den måtte jeg bare læse! Jeg elsker bøger, hvor der er et overnaturligt twist i, og ”Cirklen” lød som en utrolig spændende bog, og jeg glædede mig til at gå i gang med den.
Bogen starter med spændingen lige fra side et, hvor en dreng begår selvmord, og efter det har man virkeligt svært ved at slippe den igen.

”Cirklen” er skrevet i 3. person, som hele tiden skifter med at følge bestemte personer. På den måde bliver man hurtigt introduceret, for en masse personer, som alle er meget forskellige, men lige spændende at læse om. Mens jeg læste, prøvede jeg at gætte mig frem til, hvem det mon kunne være, som senere ville møde hinanden ude i skoven. Som der bliver nævnt bag på bogen, ville de være seks i alt, men jeg kunne kun regne fire eller fem af dem ud. Den sjette person overraskede mig virkeligt, for i modsætningen til de andre har fortælleren aldrig fuldt hende, så man kender hende kun ud fra, hvordan de andre ser hende. Det synes jeg var utrolig spændende, og jeg er meget spændt på, om der mon vil være noget mere om hende i 2’eren. 

Der er rigtig mange biroller i ”Cirklen”, for alle pigerne har hver deres liv med hver deres familie og venner. Det kan godt blive en smule rodet og forvirrende, og jeg havde tit lidt svært med at holde styr på det hele. Jeg måtte anstrenge mig for at huske, hvem der var ven med hvem, og hvordan de forskellige forhold var. Gudskelov bliver det lettere hen ad vejen. Jeg håber dog, at man får det genopfrisket i 2’eren!

Som sagt skifter 3.personfortælleren til at følge pigerne, og det syntes jeg var virkelig godt, for man lever sig ind i hver enkelte person og lærer dem at kende. Man lærer også at forstå dem og forstå, hvorfor de gør, som de gør.

Det var utrolig spændende at læse om hver enkelt pige, hvordan deres liv var helt forskellige, og hvad for nogle ting i deres barndom, der havde gjort dem til dem, de var.

I ’Cirklen’ møder vi både piger, der kæmper med mobning, stoffer, alkohol, spiseforstyrrelser, og det, at man ikke føler, man hører til. At læse om alt det hjalp også lidt på den manglende action i bogen, der til tider godt kunne føles en smule langtrukken og lidt svær at komme igennem, så jeg synes, det var så skønt med alle de forskellige personligheder, og det bedste af det hele var, at det føltes ægte. Personerne kunne for min skyld findes i virkeligheden, så levende føltes de for mig.

Som så ofte før glæder jeg mig helt vildt til at læse næste bog i serien. Der var så mange spørgsmål, man ikke fik svar på, og det holder virkelig spændingen oppe – uden det dog bliver for meget.

Jeg vil anbefale ”Cirklen” til folk, som elsker realistiske bøger, men gerne med at twist af noget overnaturligt oven i.

s

Mathilde DUOSkrevet af Mathilde Alfang

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.