“Cress” af Melissa Meyer

cress

Original titel: Cress
Forfatter: Marissa Meyer
Serie: Lunar krøniken

Genre: Fantasy
Sider: 560
Oversat af: Louise Ardenfelt Ravnild
Forlag: Høst & Søn
Udgivelsesdato: 9
. februar 2018

DUO 6 stjerner

 

 

 


Tak til Høst & Søn for anmeldereksemplaret

Det er rigtig dejligt at være tilbage ved Cinder og hendes venner. Denne gang gør vi et nyt bekendtskab, nemlig Cress, som jeg rigtig godt kunne lide.

streg

Resumé

Cress kommer fra planeten Lunar, og er blevet sendt i eksil i et lille rumskib, hvor hun skal hjælpe den onde dronning Levana med at spionere på jorden. Cress får til opgave at udspionere Cinder, cyborgen, som er undsluppet Levana. Cress får et hurtigt kig på hendes venner, og bliver forelsket i kaptajn Thorne. Cress bliver derfor nødt til at advare Cinder. De får kontakt, og Cinder kommer til Cress’s redning, men dette har alvorlige konsekvenser og hele gruppen bliver splittet ad. Scarlet bliver taget til fange, Cress og Thorne ender i ørkenen, og Cinder må prøve at lægge en plan for at bekæmpe den onde dronning, gerne inden Kejser Kai gifter sig med den onde Levana.

streg

Anmeldelse

Jeg elsker ‘The Lunar Chronicles’! Jeg har læst dem alle på engelsk, og forelskede mig i dem med det samme. Jeg forelskede mig bare i det hele. Både i universet og i karaktererne. Jeg har utrolig svært ved at sige, hvilken der er min yndlings, fordi de er alle mine yndlings. Men jeg vil sige, at kapløbet ligger helt sikkert mellem ’Scarlet’, ’Winther’ eller ’Iko’. Selvom at jeg har læst dem før på engelsk, var det bare utrolig dejligt at være tilbage igen, især efter at ’Scarlet’ sluttede. Jeg kan rigtig godt lide setup’et. Vi har Cinder, som er den overordnede historie og hovedperson, men for hver bog, har en vi et nyt eventyr og en ny person.

Jeg kan rigtig godt lide alle personerne, som vi møder i serien, og det var også tilfældet med Cress. Hun er virkelig sød og nem at forholde sig til. Det er rigtig spændende at følge med i hendes forelskelse og heltedyrkelse af Throne, hvor man i denne bog, også får mulighed for at lære ham bedre at kende, og derved gøre ham endnu mere menneskelig. Jeg synes også, at han udvikler sig i ’Cress’, efter at han møder Cress, fordi hun ser noget i ham, som andre ikke gør, og derfor vil han gerne leve op til kravene dette giver.

Jeg glæder mig til at læse den sidste bog i serien, hvor vi kommer til at møde Winther, og hvor hele kampen kommer til at spidse til. Der er rigtig god spænding hele vejen igennem. Det var rigtig fint, at gruppen blev adskilt lidt, og vi derved kom til at følge dem mere hver for sig. En af grundene til, at jeg er så vild med universet, skyldes det mix forfatteren formår at lave. Vi har science fiktion blandet med de klassiske eventyrer, og oveni dette en god kærlighedshistorie for hver af vores heltinder. Hvad er der ikke at kunne lide?

Hvis man ikke allerede har taget fat i den første bog om Cinder, kan jeg kun sige, at man skal gøre det med det samme, fordi jeg er overbevist om, at når du først er blevet fanget af universet, vil du ikke slippe det igen.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.