”Cykose” af Birgitte Lorentzen

Cykose

Titel: Cykose
Serie: Cykose-trilogien
Genre: Ungdomsbog
Forfatter: Birgitte Lorentzen
Udkom: 29. april 2010
Sider: 243
Forlag: Gyldendal

DUO stjerner III

 

 

 

 

”Cykose” er den hæsblæsende start på trilogien, og det var en bog, jeg slet ikke kunne lægge fra mig – der gik heller ikke mere end 24 timer fra jeg begyndte med bogen, til jeg var færdig med den.

streg

Resumé

Lulu bor i en lejlighed på Frederiksberg sammen med sin mor, far og lillesøster – de er en ægte kernefamilie med økologiske smoothies, tv-aftener og alt, hvad det ellers indebærer.
Men Lulu begynder at få nogle underlige drømme. Drømme om en pige, der skriger efter hjælp. Og hun vågner op i sit iskolde værelse og er sikker på, at hendes ting ikke ligger, hvor de lå, da hun gik i seng.

Både hendes forældre og lillesøster tror, hun er ved at blive lettere skør, og det tror Lulu egentlig også selv. Men en dag siger Mads fra hendes skole, at han også kan se pigen, og at hun er død. Lulu vil helst ikke tro på, at det, han siger, er rigtigt – men har hun noget valg?

streg

Anmeldelse

”Cykose” er første bind ud af tre af den danske forfatter Birgitte Lorentzen – og sikke en start på en serie, som jeg er sikker på bliver forrygende!

Jeg er normalt ikke til gyserbøger, og jeg havde faktisk ikke regnet med, at ”Cykose” ville være så uhyggelig, som den var. Jeg mener, ord på en side burde ikke kunne give én mareridt om små piger, der hjemsøger én, vel? Og så alligevel … Jeg vil ikke udelukke muligheden helt.

Hovedpersonen, Lulu, er femten år. Hun er utrolig let at relatere til, idet hun (som enhver anden teenager) går og døjer med nogle meget jordnære problemer – overbeskyttende mor, irriterende søster, veninder, og matematiklektier, der bare ikke vil give mening. Derfor følte jeg mig meget knyttet til Lulu fra side ét.

Det sjove ved bøger af danske forfattere er, at man ofte kan relatere meget mere til stedsbeskrivelserne. Eftersom handlingen foregik på Frederiksberg kunne jeg ofte genkende vejnavne, og det var da meget sjovt. Det tilfører også historien noget.

Der er én ting ved hovedpersonen Lulu, der irriterede mig lidt, da jeg læste bogen. Nu vil jeg ikke spoile noget, men der er bestemt ting ved Mads, som hun får fortalt, men når det så kommer til stykket kan hun ikke finde ud af at lægge to og to sammen og konkludere, hvad der sker med ham – lidt kringlet at forklare uden at give noget af historien væk.

Jeg kan slet ikke vente med at komme i gang med den næste bog i serien – og jeg håber virkelig, at den lever op til mine høje forventninger, for slutningen på ”Cykose” lægger virkelig op til noget godt!

Jeg vil helt klart anbefale ”Cykose”, hvis du har lyst til en god, creepy og relativt hurtigt læst bog – men det er også anbefalingsværdigt ikke at sove alene lige i dagene efter, bogen er færdiggjort.

streg

Sofie DUOSkrevet af Sofie Peschardt


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *