“Dag 7” af Kerry Drewery

Dag 7

Original titel: Day 7
Forfatter: Kerry Drewery
Genre: Ungdomsbog
Sider: 456
Oversat af: Nete Harsberg
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato
: 13. marts 2018

DUO stjerner 4

 

 

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret.

’Celle 7’ sad faktisk meget frisk i min hukommelse på grund af historien og den måde samfundet har udviklet sig. Dette fortsætter i ’Dag 7’, nu med Martha er på fri fod.

streg

Resumé

Isaac har reddet Marthas liv. Hun er blevet løsladt, og han er i stedet blevet fængslet på mordet på hans far. Martha er ulykkelig, fordi hun vil for alt i verden bare gerne redde Isaac, som han reddede hende. Men hun finder hurtigt ud af, at det ikke er så lige til. Det er nemlig korruption overalt i regeringen, og befolkningen lytter til regeringen, og tror på hvad de bliver vist. Martha finder også ud af, at hun ikke er så tryg udenfor cellernes mure, og at hun er jaget vildt af regeringen og befolkningen. Er det overhovedet muligt at kæmpe imod noget så magtfuldt og befri Isaac, inden der er gået 7 dage?

streg

Anmeldelse

Jeg husker tydeligt ’Celle 7’ og de følelser jeg sad med, da jeg havde læst den, fordi jeg følte på ingen måde, at bogen var slut, og det viste sig også at blive til en trilogi. Det synes jeg var rigtig godt. Jeg kan stadig rigtig godt lide den verden, som er blevet skabt af forfatteren. Det er meget spændende, hvordan ideen om demokrati og reality TV er blevet blandet sammen, dog med et særligt tvist på, at man på ingen måde kan vide, om det man bliver oplyst og dømmer ud fra, er sandheden. Det er også et meget interessant emne, som kan skabe en stor debat, nemlig hvordan domstolene fungerer i dag – det med, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

I bogen får man følelsen af, at det er blevet omvendt, da den almindelige borger har muligheden for at trykke på en knap, og dømme at man er skyldig, og man har derved 30 sekunder til at forsvare sig, og nogle gange ingen – det bestemmer TV programmet. Er det retfærdighed? Hvad er egentligt retfærdigt? Det er meget spændende, når man lader tankerne gå i gang, og forfatteren sætter dem i gang via den måde, hvor man som læser, tydeligt kan se hvor korrupt det hele er, og hvordan regeringen og TV programmerne bestemmer, hvad folk skal stemme, og hvad de skal fortælle.

Selvom det er et rigtig spændende emne, og at vi skiftede mellem karaktererne for hvert kapitel, og at kapitlerne var små og hurtige at læse, føltes den lidt lang trukken. Det foregår over 7 dage, hvor man følger Martha og hendes venner, som hjalp hende i sidste bog, prøve at gøre det samme her for Isaac. Denne gang prøver de at få befolkningen til at se, hvor korrupt regeringen og TV programmerne er, men det er på ingen måde let, og faktisk bare en kamp, de hele tiden taber, så det kan på den måde godt føles lidt tungt.

Som udgangspunkt kunne jeg godt lide personerne, vi møder. Jeg synes, jeg bedre kunne følge Martha i hendes tankegang i denne omgang, og fik et bedre indblik i hende, og det var faktisk rart, da man følger hende mest gennem bogen.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *