“De fortabtes breve” af Brigid Kemmerer

De fortabtes breve

Originaltitel: Letters to the lost
Forfatter: Brigid Kemmerer
Oversat af: Jakob Aaby Harrits
Genre: Ungdomsroman
Sider: 371
Forlag: Turbine
Udgivelsesdato: 10. oktober 2017

DUO 6 stjerner

 

 

 


Tak til Turbine for anmeldereksemplaret.

Af en eller anden grund, havde jeg ikke tænkt, at ’De fortabtes breve’ var en bog, jeg skulle bruge tid på at læse, men da den landede på min adresse, besluttede jeg alligevel at give den en chance. En chance jeg er glad for jeg tog!

streg

Resumé

Da Juliet Young mister sin mor i en forfærdelig bilulykke, føler hun at hun står selv med sin sorg. Hun kan ikke rigtig dele den med sin far, og hun ved ikke, hvordan hun skal snakke om det med sin veninde. Derfor beslutter hun sig for, at blive ved med at skrive breve til hende, ligesom hun gjorde, da hun var i live, og brevene ligger hun på hendes gravsted. En dag da Juliet besøger sin mors gravsted, opdager hun til sin gru, at en har svaret på hendes brev…

streg

Anmeldelse

Der gik ikke mange sider, før at jeg var helt optaget af historien om Juliet og Declan. Jeg hungrede efter at læse videre, når jeg blev nødt til at lægge den fra mig, og jeg var bare så ivrig efter at få det hele med. Derfor tog det mig heller ikke mere end en dag, før jeg var færdig med den. Den tog mig mildt sagt med storm!

Jeg havde utroligt nemt ved at relatere mig til Juliet og hendes sorg, da jeg selv har stået i hendes sted, selvom det er nogle år siden, at jeg stod i den samme sorg. Af samme grund kom jeg meget hurtigt til at holde af hende, fordi jeg på mange punkter godt kunne forstå hende. Det var simpelthen smukt at følge med i hendes udvikling, hvor hun går fra sorg og vrede, til igen at få skabt sig en hverdag med lys og glæde.

Hvert kapitel starter med en brev- eller mailudveksling mellem Declan og Juliet, og det fungerede utroligt godt. Det gjorde også, at jeg fik et indblik i Declan, som jeg virkelig ikke ville have været foruden, da jeg blev meget klogere på, hvad han var for en type på den måde. Jeg kunne heller ikke undgå at holde af ham, og føle med ham, når han skal kæmpe de kampe der opstår undervejs. Det passer næsten med, at hvert kapitel skifter synsvinkel, og når vi begynder på et nyt kapitel, starter vi med at læse det sidste enten Juliet eller Declan, havde skrevet til den anden. Jeg var meget imponeret over, hvor godt det var udført.

’De fortabtes breve’ er en virkelig smuk historie omkring sorg, og hvordan vi kommer igennem den på hver vores måde. Hvordan to helt fremmede personer, kan have så stor betydning for hinanden, at de er med til at hele hinanden. Jeg var især vild med, at jeg blev overrasket undervejs, da jeg troede jeg havde regnet plottet ud, men det ikke viste sig at være tilfældet. Det var en virkelig stærk, rørende og inspirerende læseoplevelse, at læse ’De fortabtes breve’ – en bog, der til fulde fortjener de seks stjerner!

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *