“De unge pirater” af Jens Jørgen Hansen

De unge pirater

Original titel: De unge pirater
Forfatter: Jens Jørgen Hansen
Genre: Ungdomsbog
Sider: 361
Forlag: Mellemgaard
Udkom: 16. januar 2015

DUO stjerner 4

 

 

 

En bog, som inviterer dig ind i et farverigt og hæsblæsende miljø fyldt med pirater, spænding og en masse skatte. Den gav mig i hvert fald en ny og anderledes læseoplevelse!

streg

Resumé

Sekstenårige Will er vant til det hårde liv i Londons slum, men dette ændres brat da han en dag bliver kidnappet af en bande pirater, sammen med drengen Thomas. Her finder Will og Thomas hurtigt ud af at dette er et helt andet liv, hvor de bliver tvunget til at stjæle og slås, hvis de vil overleve til den næste dag.

Da Will og et par venner ser en chance for at flygte fra piraterne, starter de på et nyt og usædvanligt liv, hvor de møder flere eventyrlystne og spændende venner. Dette får Will også brug for, da piraterne langt fra har glemt at Will er flygtet fra dem, og de vil have hævn.

streg

Anmeldelse

’De unge pirater’ var en anderledes læseoplevelse for mig, fordi jeg ingen forventninger havde inden jeg begyndte at læse. Jeg har aldrig læst bøger lignende ’De unge pirater’, og derfor vidste jeg faktisk ikke helt hvad jeg skulle forvente. Derfor var jeg glædeligt overrasket over bogen, fordi jeg kunne rigtig godt lidt det univers og miljø, som forfatteren inviterede mig ind i. Jeg synes hele verden omkring piraterne var utrolig fuldendt og meget realistisk. En ting som forstærkede min oplevelse af miljøet var sproget. Det var egentlig meget enkelt og let at forstå, men så alligevel ikke fordi det var meget præget af ”sørøver-sproget” og var med til at gøre bogen troværdig.

En anden ting som jeg også rigtig godt kunne lide var personerne, som man mødte i bogen. Jeg kunne rigtig godt lide Will, fordi han var jordnær og virkede troværdig, i forhold til de situationer som han befandt sig i. Grunden til at hovedpersonerne blev rigtige troværdige i bogen, var fordi at man skiftede mellem at høre synspunkterne fra mange af de vigtige personer, og på den måde fik man en god forståelse for hvad der skete i bogen.

Der var meget spænding i bogen og det kunne jeg utrolig godt lide. Dette gav mig lyst til at læse videre, fordi jeg blev nødt til at finde ud af hvad der ville ske. Jeg blev dog desværre lidt tabt i midten, da den ikke mistede noget af tempoet. Dette medførte at jeg måtte kæmpe mig i gang igen, men det var så godt at jeg gjorde det, fordi ’De unge pirater’ bød på masser af spænding i den sidste del.

Jeg vil anbefale ’De unge pirater’ hvis du har brug for en anderledes læseoplevelse, og samtidig er fyldt med spænding og eventyr.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *