“De ustraffede” af Øbro & Tornbjerg

De ustraffede

Original titel: De ustraffede
Forfatter: Øbro & Tornbjerg
Serie: En Katrine Wraa krimi
Genre: Krimi
Sider: 400
Forlag: Politikens forlag
Udgivelsesdato: 15. august 2018

DUO stjerner III

 

 

 

Tak til Politikens forlag for anmeldereksemplaret

’De ustraffede’ handlede om et særligt emne, som kan diskuteres meget, og som jeg synes har rigtig mange synpunkter og elementer i sig, og det var særligt med til at gøre bogen til en spændende læseoplevelse.

streg

Resumé

En mand bliver fundet hængt i Amager. Det ligner et selvmord, men retsmedicinerne finder dog et interessant fund – nemlig at manden var blevet bedøvet, før han blev hængt. Katrine Wraa går derfor hurtigt i gang med at undersøge, om han er det eneste tilfælde med hængninger, som kunne ligne et selvmord uden rigtigt at være det, og om det kan have noget at gøre med, at mændene tidligere har været sigtet for voldtægt – dog uden at være blevet dømt for dette. Sammen med resten af teamet prøver Katrine at finde gerningsmanden eller kvinden. Samtidig bliver hun gjort opmærksom på en forbindelse til Indien, hvor en række gerningsmænd banker løs på voldtægtsmænd.

streg

Anmeldelse

Jeg var meget spændt på at læse ’De ustraffede’, både fordi bagsideteksten interesserede mig meget, da jeg synes hele emnet om voldtægt og straffen for det, er et emne, som er meget diskuteret og slet ikke uddebatteret. En anden grund til at jeg også var spændt på at læse bogen var, at jeg ikke før havde læst nogle af bøgerne i serien om Katrine Wraa. Så jeg glædede mig til at se, om jeg kunne komme ind i bogen og hovedpersonen Katrine, uden at jeg ville blive alt for hængt af, i forhold til hvad der er sket i de forrige bøger.

Men jeg blev faktisk overhovedet ikke skuffet. Jeg synes virkelig at Øbro og Tornbjerg gør det virkelig godt som denne forfatterduo. De gav mig også meget lyst til at læse de andre i serien, for at få hele hendes historie. Derudover tror jeg, at forfatterparret formår at få ramt nogle gode emner i deres krimier.  Dette kan man i hvert fald kun sige om ’De ustraffede’. Hele voldtægt-emnet både indenlands og udenlands er noget som fylder meget, og som de fleste har en mening om. Samtidig er der jo utrolig mange mørke tal og mange som går ustraffet fra det hele.

Derfor er det meget nærliggende at forestille sig en verden med selvtægt på det område, og jeg tænker, at folk som har oplevet lignende, selv ville have lignende tanker. Jeg synes også ’De ustraffede’ kommer meget godt omkring nogle af elementerne på området – partnervoldtægt, stalking og selvtægt. Jeg synes også, at vi får lov til at få en indgangsvinkel, hvor vi virkelig kan følge ofrene og voldsforbryderne, som begår selvtægt, og dette synes jeg er virkelig godt.

Der er ingen tvivl om, at ’De ustraffede’ til tider var en smule barsk, men for mig gjorde det ikke så meget, fordi jeg var meget interesseret i handlingen og fulgte med i spænding hele vejen igennem. Hvis man selv godt kan lide krimier med et emne, som virkelig rummer nogle budskaber, så synes jeg man skal prøve at tage fat i denne bog. Jeg tænker dog, at det kunne være en god idé at læse den første bog i serien, som jeg håber, jeg kommer til en dag. Men jeg tænker helt sikkert, at jeg vil tage fat i den næste bog, såfremt vi får sådan en.

Reklamelink: Bogen kan blandt andet købes hos Plusbog.dk

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *