“Deepwater Horizon” på Blu-ray

Deepwater horizon

Original titel: Deepwater Horizon
Genre: Thriller

Spilletid: 1 time og 47 minutter      Skuespillere: Mark Wahlberg, Kurt Russel og Kate Hudson
Filmselskab: Nordisk film
Udgivelsesdato: 16. februar 2017

DUO stjerner III

 

 

Tak til Nordisk film for anmeldereksemplaret.

Jeg har virkelig været spændt på at se ’Deepwater Horizon’, fordi den er baseret på virkelige hændelser, og jeg var meget imponeret over, hvor godt de har bygget filmen op på.

streg

Resumé

20. april 2010 er en dag, som ændrer livet for de der arbejder på olieplatformen Deepwater Horizon og deres pårørende. Dagen starter som en ganske almindelig dag, indtil alting ender med at gå grueligt galt. Deepwater Horizon bliver forvandlet til et kæmpe eksplosivt bål, hvor folkene på platformen må gøre hvad de kan for at redde sig selv og hinanden.

streg

Anmeldelse

For at være helt ærlig, er det ikke meget jeg har fulgt med i, hvad der skete dengang tilbage i 2010, hvor olieplatformen Deepwater Horizon eksploderede. Derfor var jeg også spændt på at se denne film, som skulle skildre hvad der skete dengang. Filmen var virkelig god og forklarede alle faktorer op til katastrofen, så selv jeg forstod, selvom jeg ikke ved noget om hvordan den verden er skruet sammen.

Skuespillerene der spiller med i filmen, er også rigtig godt castet til rollerne. De spiller utrolig godt, og er meget overbevisende, og det syntes jeg især var vigtigt, når det er en film, der er baseret på virkelige hændelser. Det må alligevel have været speciel at lave en film om sådan en voldsom katastrofe.

Det var meget følelsesladet at se ’Deepwater Horizon’, især fordi jeg havde en anelse om hvordan den ville ende. Der var flere gange undervejs, hvor alarmknapperne begyndte at lyse for mig, når der skete noget på skærmen, men alligevel fortsætte de bare med at tage nogle store risikoer, hvilket faktisk var lidt hårdt at se på.

Jeg var helt vild med den slutning, som der var blevet lavet til ære for dem, der mistede livet på platformen. Der var nemlig blevet lavet et stykke til sidst, hvor man så billeder af dem der mistede livet sammen med deres navne. Derudover fandt man også ud af, hvordan det var gået videre med dem man fulgte tæt, videre i livet efter ulykken.

’Deepwater Horizon’ er en anbefalelsesværdig film, som jeg kan anbefale alle, der godt kan lide film baseret på virkelige hændelser, og som derudover også er til film med en masse drama. Den viser også en side af hvad det er man laver, når man arbejder på disse platforme, som jeg umiddelbart vil tro, er et meget risikofyldt job.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *