“Dem som døden glemmer” af Maya Gaard Rasmussen

Dem som døden glemmer

Original titel: Dem som døden glemmer
Forfatter: Maya Gaard Rasmussen
Forlag: Mellemgaard
Genre: Ungdomsbog, fantasy
Sider: 259
Udgivelsesdato: 16. januar 2015

duo 4½

 

 

 

’Dem som døden glemmer’ tog mig lidt længere tid at komme igennem, end jeg normalt bruger på en bog. En stor del af grunden, var at der ikke var kapitler i, og jeg havde derfor problemer med først at lægge den fra mig, når jeg åbnede den.

streg

Resumé

Jordan bliver pludselig revet ud af sin almindelige hverdag som sygeplejeske, da hun får et opkald fra sine forældre, der fortæller at hun har arvet sine ukendte bedsteforældres hus. Det viser sig nemlig at der hviler en forbandelse over den by, som hendes bedsteforældre har boet i. Mystiske ting sker, borgere bliver myrdet, for derefter at blive glemt af alle – undtagen Jordan. Hvad betyder dette, og hvorfor føler hun at dommedag nærmer sig med stor hast? Jordan må meget hurtigt lære hvem der er gode, og hvem der er onde, og forsøge at redde byen mod forbandelsen.

streg

Anmeldelse

Jeg har efterhånden læst en håndfuld bøger, hvor der ikke er kapitler med i, hvilket gør læseoplevelsen noget anderledes, da jeg føler at jeg stopper midt i handlingen, hvis jeg lægger bogen fra mig. Dette gjorde også, at det tog mig lidt længere tid en sædvanligt at komme igennem ’Dem som døden glemmer’. Jeg er dog stadig ved at vurdere, hvorvidt jeg kan lide at der ikke er kapitler med i bøger.

’Dem som døden glemmer’ tilfører noget nyt til fantasygenren, som jeg ikke kan mindes at have mødt i andre bøger. Det er i hvert fald sat sammen på en helt ny måde, som fungerer rigtig godt. Jeg blev i hvert fald utrolig nysgerrig over at finde ud af, hvad den næste afsløring ville blive.

Bogen ligger lidt op til et trekantsdrama, dog uden aldrig at komme så langt, hvilket var dejligt at opleve, da det efterhånden er blevet en kliché. ’Dem som døden glemmer’ er desuden Maya Gaard Rasmussens debutroman, og den kan hun i hvert fald sagtens være stolt af! Sproget er let og forståeligt, beskrivelserne er meget detaljeret, og dialogerne giver rigtig god mening som læser.

Derfor kan jeg også kun give mine varmeste anbefalinger til andre, om at få læse denne bog, som også indeholder en god portion spænding. Jeg nød den i hvert fald, på trods af at jeg brugte et par uger på at læse den.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *