“Den evige brudepige” af Lindsey Kelk

Den evige brudepige

Original titel: Always the Bridesmaid
Forfatter: Lindsey Kelk

Genre: Kærlighedsroman, skønlitteratur
Oversat af: Kamilla Pontoppidan Haderup
Sider: 400
Forlag: HarperCollins Nordic
Udgivelsesdato: 1. august 2017

duo 4½

 

 

Tak til HarperCollins Nordic for anmeldereksemplaret.

’Den evige brudepige’ var en sjov og opmuntrende bog. Jeg kunne ikke lade være med i løbet af bogen, at ryste en del på hovedet. Hvis du er en fan af ’Bridget Jones dagbog’, vil du kunne lide denne bog.

streg

Resumé

Maddie, som er festarrangør, er blevet spurgt om hun vil stå for sin bedste venindes bryllup. Veninden er en bridezilla med et stort B, og da Maddie allerede har en meget krævende chef og en ven, som skal skilles, bliver det hurtigt svært for hende at håndtere. Oveni det hele møder hun ikke bare en, men 2 nye og hotte bekendtskaber, som banker på hendes dør. Alle ønsker noget fra Maddie, men hvad ønsker hun selv?

streg

Anmeldelse

Jeg er begyndt at læse mere og mere i denne genre, altså skønlitteraturen for det lidt ældre publikum, og da jeg så læste om denne bog, blev jeg selvfølgelig meget nysgerrig på den, og glædede mig faktisk også meget til at komme i gang med den.

Overordnet set synes jeg også den var rigtig god. Den var sjov og meget opmuntrende, på trods af at der faktisk sker en masse dramatiske ting. En ting som for mig trak lidt ned, var at jeg følte, at forfatteren overdrev lige en lille smule. Jeg kan rigtig godt lide den klodsede hovedperson, som ikke altid kan gøre det helt rigtige, eller altid bare kommer galt afsted.

Men jeg syntes cirka halvvejs igennem bogen, at det blev lidt for meget for mig. Jeg kunne ikke lade være med, at holde med hovedpersonen Maddie. Altså hun lader rigtig mange gå lige hen over hende, uden at hun siger fra, og bagefter undrer hun sig over, at alle gør det. Jeg synes forfatteren får hendes karakter beskrevet rigtig godt, men der er lige et gran for meget af det gode. Man havde lyst til at ryste hende en gang i mellem, og råbe at hun skulle tage sig sammen.

Bogen mindede mig rigtig meget om ’Bridget Jones Dagbog’. Der kørte nogle paralleller, og jeg følte heller ikke at forfatteren prøvede at skule det, så det synes jeg faktisk var meget godt. Så hvis man godt kan lide ’Bridget Jones dagbog’, universet og hovedpersonens karakter, som er meget karakteristisk med klodsetheden og ’dørmåtten’, så er ’Den evige brudepige’ din næste bog.

Jeg kunne rigtig godt lide slutningen. Den blev desværre lidt forhastet, men sådan går det jo tit. Jeg kunne godt lide måden den slutter på, men også den måde man fik de sidste detaljer leveret i bogen. Læs den og find ud af hvad jeg mener. ’Den evige brudepige’ er lavet som en dagbog, hvor ved hvert nyt afsnit, svarer Maddie gerne på nogle spørgsmål eller fortæller om glæden ved at være brudepige. Det kunne jeg rigtig godt lide, fordi det gav nogle gode og sjove inputs fra hende, som man ikke nødvendigvis havde fået almindelig vis.

Som sagt tidligere synes jeg bestemt man skal tage fat i ’Den evige brudepige’. Den var sjov og havde et spændende univers i den amerikanske bryllupsindustri.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.