“Den grænseløse” af Jussi Adler-Olsen

Den grænseløse

Original titel: Den grænseløse
Forfatter: Jussi Adler-Olsen
Serie: Afdeling Q
Genre: Krimithriller
Sider: 540
Forlag: Politikens forlag
Udkom: 24. oktober 2014

duo 4½

 

 

 

I den sjette bog i ’Afdeling Q’-serien formår Jussi Adler-Olsen at give os et sammenspil af mystik og sammensværgelser. Det som var vigtig for mig med denne bog var at få besvaret en masse af mine spørgsmål. Mange blev besvaret, men der blev også stillet en masse nye, som kun Jussi Adler-Olsen kan gøre det.

streg

Resumé

Carl Mørck får en opringning fra en Bornholmsk kollega. Da Carl hurtigt fornemmer at dette drejer sig om en ny sag til afdeling Q, er han afvisende overfor sin kollega. Kun få timer efter dukker konsekvenserne op, og Rose er rasende over Carls adfærd.
Under pres genåbner afdeling Q en 17 årig gammel sag, om en ung kvinde som forsvinder fra en højskole og bliver fundet hængende dræbt i et træ. Sagen viser sig hurtigt at være en besværlig efterforskning efter en dygtig manipulator, som ingen skal stå i vejen for. Firkløveren i afdeling Q bliver udfordret på alle tænkelige måder.

streg

Anmeldelse

Jeg havde egentligt store forventninger til denne bog, fordi jeg regnede med at få svar på en masse spørgsmål, som jeg havde angående den gamle sag, som Carl var involveret i inden afdeling Q, og spørgsmål til alle hovedpersonerne i afdeling Q. Jeg fik dog svar på nogle af mine spørgsmål, men jeg sad stadig tilbage som et stort spørgsmålstegn og mange flere spørgsmål kom til. I de andre bøger begyndte forfatteren at åbne op for nogle af mysterierne omkring firekløveren i afdelingen. Dette manglede jeg i ’Den grænseløse’, fordi det fyldte mere i denne bog.

Jeg kunne faktisk godt lide at det var selve sagen som var i fokus i denne bog, fordi man fik et super godt indblik i sagen fra starten af. Jeg sad dog i midten af bogen og følte at den blev meget langtrukken, fordi jeg selv sad med en forestilling om hvordan det hele var foregået. Derfor blev jeg dejligt overrasket, da jeg så læste slutningen, fordi det overhovedet ikke var som jeg havde forestillet mig. Derfor kom der en rigtig god spænding i starten og i slutning af bogen.

En ting jeg virkelig synes var godt ved denne bog var slutningen, som gav mig en god overraskelse. Derudover havde bogen også en meget åben slutning i forhold til firekløveren.

I bund og grund var ’Den grænseløse’ en rigtig god roman fyldt med god spænding, og humoren mellem firekløveren i afdeling Q var mere tilstede, hvilket var rigtig godt. Jeg tog mig selv i at grine et par gange over ordvekslerne mellem Carl og Assad. Jeg kan helt sikkert anbefale ’Den grænseløse’ på grund af den måde som historien blev opbygget på – nemlig at selve sagen fik t større fokus, og derved blev min indsigt i sagen større.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *