“Den halve konge” af Joe Abercrombie

Den halve konge

Original titel: Half a king
Forfatter: Joe Abercrombie               Serie: Det splintrede hav                            
Oversat af: Lene Ewald Hesel                               Genre: Ungdomsbog
Sider: 356
Forlag: Gyldendal Udgivelsesdato: 16. marts 2017

DUO stjerner III

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

’Den halve konge’ overraskede mig faktisk meget, som måske skyldtes, at jeg ikke havde nogen forventninger til bogen. Men den var fyldt med spænding og en masse farverige karakterer.

streg

Resumé

Prins Yarvi har aldrig ønsket at blive konge, han vil gerne være rådgiver, men da hans fader og broder bliver dræbt, bliver han den næste i køen til tronen. Men Yarvi bliver hurtigt forrådt på sin nye plads, så undervejs må han kæmpe mod fangenskab og andre store farer. Han har nemlig kun en hånd, så i stedet for sin krop må han bruge sin hjerne. Han finder hurtigt sammen med en flok udstødte, som viser sig at være til langt større hjælp, end han havde forestillet sig.

streg

Anmeldelse

Jeg havde faktisk ikke de store forventninger til bogen. Jeg har hørt om den på de sociale medier og læst bagsideteksten og tænkt, at det var en bog jeg godt kunne tænke mig at læse. Forsiden på bogen var også en, som tiltaler mig rigtig meget. Jeg kan rigtig godt lide den hvide og enkle forside, som alligevel har nogle detaljer som fanger en. Det er blevet rigtig godt. Da jeg ikke havde de store forventninger, inden jeg gik i gang, kunne det næsten heller ikke gå galt, og det gjorde det faktisk heller ikke. Jeg kom rigtig hurtigt ind i bogen og blev fanget allerede ved de første kapitler af spændingen og de karakterer vi møder.

Jeg kunne meget godt lide Yarvi, jeg synes han var lidt irriterende i starten, fordi han var så usikker. Men det er selvfølgelig klart, at han var det, både på grund af sin afstumpede hånd, men også sin position som den yngste søn. Jeg synes, jeg fik rigtig meget information ud af beskrivelserne, som forfatteren kommer med. Jeg skulle lige bruge den første tid på at finde rundt i det nye univers og hvordan det hele hang sammen, men jeg synes ikke det tog mig vildt lang tid, og før jeg fik set mig om, var Yarvi ude på noget af en rejse.

For det første er jeg bare vild med den udvikling, som Yarvi kommer på med sig selv. Det er bare så tydeligt i bogen, at han bliver mere selvsikker og tror mere og mere på sig selv. Han laver selvfølgelig også nogle fejl hen ad vejen, men dette er kun menneskeligt. Undervejs i bogen møder han nogle andre karakterer, som jeg synes var meget spændende og farverige. Det er helt sikkert nogle karakterer, som jeg gerne vil se mere til og der kom også en overraskelse til sidst omkring en af dem, og dette synes jeg faktisk var vildt fedt og en rigtig god drejning, som bogen tog.

Jeg er faktisk utrolig spændt på hvad der kommer til at ske i den næste bog, på grund af slutningen i den første. Jeg glæder mig til at se hvor forfatteren tager historien hen herfra. Jeg kan uden tvivl anbefale ’Den halve konge’, til dem som godt kan lide en spændende rejse, med sværdkamp, kløgtig snilde og mands mod, oven i dette synes jeg, at man bliver præsenteret for nogle fede karakterer, so what’s not to like.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *