“Den halve verden” af Joe Abercrombie

den halve verdne

Original titel: Half the world
Forfatter: Joe Abercrombie
Serie: Det splintrede hav
Oversat af: Lene Ewald Hesel
Genre: Ungdomsbog
Sider: 455
Forlag: Gyldendal Udgivelsesdato: 15. marts 2018

DUO stjerner III

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret

Ligesom med den første bog havde jeg ikke de store forventninger. Den første havde overrasket mig, så jeg glædede mig til at se, hvad denne bog ville bringe med sig, og igen var jeg glædeligt overrasket.

streg

Resumé

Torn ønsker at være kriger, og hun er rørt af Moder krig. Hun bliver dog holdt væk fra træningspladsen, og er aldrig blevet budt velkommen. En dag går det også galt med at bevise sit værd, og hun kommer til at dræbe sin træningskammerat. Fader Yarvi tager hende med på en lang og farefuld rejse for at finde forbundsfæller mod storkongen. Brand kommer også med på denne rejse, som er Torns modsætning. Der er nogle gnister mellem dem. Hvordan vil de navigere sig med planerne og finde deres skæbne, især med Fader Yarvi i kulissen? 

streg

Anmeldelse

Jeg kunne huske meget fra ’Den halve konge’, og kunne især huske, hvor overrasket over bogen, jeg faktisk blev. Men jeg må indrømme at jeg ikke kunne vildt mange detaljer fra bogen. Men i denne omgang havde jeg faktisk heller ikke de store forventninger til bogen, andet end at jeg var spændt på, hvordan historien ville blive bragt videre, efter at Yarvi, som vi fulgt i den første bog, var blevet rådgiver og havde fundet sin plads. Jeg synes at historien bliver bragt rigtig fint videre i ’Den halve verden’, og at vi får lov til at møde 2 nye hovedpersoner, som jeg rigtig godt kunne lide at følge.

Vi følger Torn og Brand. De er 2 fuldstændige modsætninger, i form af, at Torn rigtig godt kan lide at kæmpe og hun trives med det. Hun er ikke den almindelige pige, som gerne vil klæde sig pænt, sy og finde sig en mand. Brand har en idé om, at han gerne vil være en kriger, men selve ideen om at slå ihjel, er han faktisk ikke så vild med. Men han vil rigtig gerne gøre det rigtige, og dette kæmper han med i gennem hele bogen. Fælles for dem begge er, at de mangler at finde deres pladser og deres skæbne. Eftersom at de er modsætninger, så er der også rigtig god kemi i mellem, og deres venskab udvikler sig på en måde, som jeg rigtig godt kunne lide at følge.

’Den halve verden’ var rigtig spændende. Der skete hele tiden noget, så jeg følte ikke, at historien stod stille på noget tidspunkt. Det betød også, at siderne nærmest bare vendte sig selv, og at jeg blev nødt til at blive ved med at læse, så jeg fandt ud af, hvad der skulle ske som det næste. Jeg kan også rigtig godt lide, at vi får lov til at møde mange af de personer, som vi mødte i den første bog. Jeg kan rigtig godt lide universet, som vi bliver præsenteret for i bogen. Det er meget interessant, og jeg følte virkelig, at jeg blev lukket ind i en verden, især i forbindelse med sproget, hvor de har deres helt egne betegnelser og ordsprog, som fungerede rigtig godt.

Plottet i bogen er også rigtig godt. Der sker nogle ting, som man i første omgang ikke tænker det store over. Men så viser det sig til sidst at være en del af en større plan eller tilfældigheder, hvor man håber at udfaldet bliver, som man gerne vil have det. Jeg synes at ’Den halve verden’ er en interessant læseoplevelse, som overraskede mig, og som jeg nød at læse på grund af personerne og universet.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *