“Den Hvide Nat” af Jacob Weinreich

den hvide nat


Titel: “Den Hvide Nat”
Serie: Drømmeværelset
Forfatter: Jacob Weinreich
Udkom: 2013
Sider: 234
Forlag: Alvilda


2 stjerner DUO


 

 

“Den hvide nat” er sidste bog i Drømmeværelset-serien”, og selvom min personlige mening om denne serie er meget blandet, vil de yngre læsere helt sikkert have meget stor glæde af denne serie!


streg

Resumé

Saras veninde Frederikke bliver bortført af dæmonen Nergal, og den eneste måde Sara kan få hende tilbage på er ved at aflevere Oskar i stedet – men hvordan skal man udlevere den person, som man elsker over alt på jorden? Det bliver en pinefuld kamp for Sara, hvor hun må fortage et valg, der handler om liv eller død.
Men kan man overhovedet stole på en dæmon?

streg

Anmeldelse

Så blev jeg færdig med den sidste bog i Drømmeværelset-serien, og må indrømme, at min mening om serien er meget meget blandet. Måske er det, fordi at denne serie fungerer lidt bedre for de yngre, eller også var der et eller andet, der ikke fangede mig helt. På en ene side skriver Sara sin historie på en meget speciel måde, og jeg er lidt i tvivl om, at denne skrivestil ville fange de yngre, men på samme tid er det også nogle meget letlæste bøger. Jeg tror i hvert fald, at serien vil egne sig godt til 13 årsalderen, hvis man ikke er bange for bøger, hvor der bliver beskrevet noget lidt voldsomme kampscener.

I hvert fald er “Den hvide nat” mere uhyggelig end de andre i serien, og i slutningen af bogen kommer Sara og hende venner ud for lidt af hvert. Selvom jeg ikke er helt så begejstret for denne bog, som de andre i serien, lever slutningen alligevel op til hvad jeg forventede.

En af de ting, som jeg til sidst var godt træt af, er Saras forelskelse i Oskar – eller burde jeg sige besættelse? Vi hører meget om Oskar i 1’eren, og især i 2’eren, og jeg troede ikke på, det kunne blive værre, men det blev det! Jeg synes et eller andet sted, det er meget urealistisk, at en pige på 15 er så besat af en dreng, at hun skriver, at hun, hvis hun fik valget, ville forlade sin familie og leve alene med ham på en øde Ø. Det var lige lidt for overdrevet for mig.
Men til dem, som er ude efter en let tøsebog uden de større udfordringer, er dette bestemt en bog for dem! Og hvis man også er til et twist af noget overnaturligt, så er det jo bare en win-win.

Når alt dette er sagt, er det alligevel en serie, som flere steder spændende, men dog også har svært ved at lade fantasy-genren komme helt i gennem. Jeg er sikker på, at de lidt yngre læsere vil have stor fornøjelse af dem.
Jeg vil i hvert fald anbefale denne serie til 13-årsalderen, og til dem som, bare elsker en rigtig tøsebog.

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *