“Den lille havfrue 2 – Havets hemmelighed” på DVD

Den lille havfrue 2

Original titel: The little mermaid 2 – Return to the sea
Genre: Animation, tegnefilm
Spilletid: 72 minutter
Udgivelse: 6. februar 2014
Filmselskab: Disney

DUO stjerner III

 

 

 

Jeg bliver aldrig træt af at se Disney film, på trods af at jeg nu er over 20 år. Hver eneste gang bliver jeg fortryllet og underholdt, og det var ikke en undtagelse her i ’Den lille havfrue 2 – Havets hemmelighed’.


streg

Resumé 

Havfruen Ariel og Pris Erik er blevet forældre til datteren Melody. Da Ursulas søster Morgana truer Melody og hele havfolket, beslutter Ariel og Erik sig for at bygge en mur op omkring deres slot, så de kan beskytte Melody, og holde hende væk fra havet. Melody har dog svært ved at holde sig indenfor slottes mure, og da hun føler at Ariel ikke fortæller hende sandheden, begiver hun sig selv afsted ud på havet, for at finde frem til den.

streg

Anmeldelse 

Jeg synes, at Disney har formået at skabe en 2’er til ’Den lille havfrue’, som bevarer musikken, sangene og ikke mindst en god historie. Jeg kan i hvert fald ikke benægte, at jeg ikke var underholdt, og endda nynnede med på nogle af sangene, mens min fod slog rytmen an. Det med musikken er noget helt særligt ved Disney filmene, og da jeg var mindre forstod jeg ikke rigtig teksterne, men i dag når jeg ser dem, opdager jeg hele tiden ting, som jeg ikke lagde mærke til som barn, og finder ud af hvad det egentlig er der bliver sunget. Det har også medfødt, at jeg synes at filmene har fået mere at både på, og ’Den lille havfrue 2’ er ikke en undtagelse.

Her i ’Den lille havfrue 2’ genser vi mange af de karaktere vi blev præsenteret for i 1’eren. De er dog blevet ældre i mellemtiden, men dette forhindrer ikke glæden i at vokse i hjertet, når jeg hilser på de kendte karaktere. Vi møder dog alligevel nogle nye væsentlige karakterer udover Melody, som er skitseret rigtig godt! Der er kommet en ny fjende til, som er Morgana, og desuden får Melody to nye venner, da hun begiver sig på havet, for at finde sandheden. Disse to er pingvinen Titanic Tim og hvalrosen Kække Karl, som er et herligt makkerpar. De bidrager med en masse humor til historien.

Jeg tror altid, at jeg vil være en stor Disney fan, og jeg glæder mig allerede til at se ’Den lille havfrue 3 – Ariels historie’, som også lige er blevet genudgivet. Men jeg kunne rigtig godt tænke mig at vide, hvilken Disney film, der er din yndlingsfilm? I mit tilfælde er det nok ’Løvernes Konge’, men jeg synes det er rigtig svært at vælge, fordi hver film har sin helt egen unikke historie, og åbner øjnene for en ny verden. Jeg synes i hvert fald at det bare er magisk lige så snart, at jeg har sat den i afspilleren, og jeg bliver altid mindet om den første gang, jeg lige nøjagtig så den film.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *