“Den som husker” af Astrid Heise-Fjeldgren

Den som husker

Original titel: Den som husker
Forfatter: Astrid Heise-Fjeldgren
Serie: Terra Nova
Genre: Ungdomsbog, science fiction
Sider: 327
Forlag: Gyldendal
Udgivelsesdato: 9. marts 2017

DUO stjerner 4

 

 

 

 

Tak til Gyldendal for anmeldereksemplaret.

Serien fortsætter i det specielle univers og specielle fortæller stil, dog kunne jeg ikke undgå at føle at ’Den som husker’ trak historien i langdrag og formåede ikke at besvare mine spørgsmål eller runde historien af.

streg

Resumé

Aik er på vej til Store F efter sin ven Ken. Han har nemlig sluttet sig til banderne i deres hjemby. Aik har før forsøgt at gå imod magthaverne ved at samarbejde med oprørsgruppen, som nu er godt som opløst. Men Aiks rejse til sin ven er ikke ufarlig og håbet om at kunne få Ken væk fra banderne smuldrer hurtigt og snart er Aik på flugt igen, dog på grund af et løfte til Ken, kan han ikke helt forlade byen selvom det ville være det sikre at gøre. Et løfte som sætter alles liv på spil.

streg

Anmeldelse

Jeg har været meget spændt på, hvad der ville komme til at ske i fortsættelsen på serien om ’Terra Nova’. Det var jeg, fordi jeg havde utrolig mange spørgsmål til, hvad det hele egentlig handlede om og hvad der var sket for Aik og hvordan det hele skulle ende. Eftersom at serien nu er slut, må jeg indrømme at jeg stadig har nogle spørgsmål, og jeg følte at skulle gætte mig lidt til hvad der egentligt skete. En ting som jeg godt kan lide ved ’Den som husker’ og i det hele taget ’Terra Nova’ serien er skrivemåden og mystikken omkring fortid og nutid. Selvom at det frustrerer mig rigtig meget nogle gange, kan jeg heller ikke lade være med at være spændt på, hvad det hele handler om.

Jeg kan dog ikke lægge skjul på, at jeg gerne ville have haft nogle flere svar på mine spørgsmål end hvad ’Den som husker’ havde at tilbyde. Jeg følte ikke rigtig, at jeg kom nogen vegne. Efter det er sagt vil jeg så sige, at det ikke var fordi at der ikke skete noget i bogen, fordi der sker mange ting og nogle ting, som jeg ikke lige havde forestillet mig skulle ske. Så det er ikke der problemet ligger. Jeg tror at jeg føler problemet ligger i, at jeg følte universet har stået stille i et godt stykke tid og jeg føler egentlig ikke, jeg har fået en slutning med 2 streger under, som jeg egentligt gerne ville have i denne bog.

Der er igennem bogen og serien en let strøm af personer, som man møder og så siger farvel til dem igen, for så måske at møde dem igen. Man kommer ikke helt vildt tæt på dem og man følger Aik hele vejen igennem. Jeg føler at man får et godt indtryk af Aik og nogle gange må jeg indrømme, at han irriterer mig, fordi jeg ikke helt forstår hans tankegang. Nogle gange havde jeg lidt svært ved at holde styr på personerne, fordi det er noget tid siden at jeg læste 2’eren i serien, så det kan måske være en idé, at læse dem tæt på hinanden, især også fordi navnene efter min mening var lidt forvirrende.

Jeg havde glædet mig til at se, hvordan det ville ende, men jeg blev nok lidt skuffet. Jeg må indrømme, at jeg godt kunne lide nogle elementer i slutningen, men jeg havde bare brug for mange flere svar, for at jeg følte at serien var blevet sluttet ordentligt. Hvis man har læst de andre i serien, så anbefaler jeg, at man tager denne med også, især på grund af personerne som vi møder. Hvis man ikke før har læst ’Terra Nova’, så anbefaler jeg at man tager fat i ’Den som tøver’, hvis man kan lide en science fiktion med et anderledes univers og skrivemåde – med et væld af karakterfyldte personer.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.