“Den som svigter” af Astrid Heise-Fjeldgren

Den som svigter

Original titel: Den som svigter
Forfatter: Astrid Heise-Fjeldgren
Serie: Terra Nova 
Genre: Ungdomsbog, science fiction
Sider: 352
Forlag: Gyldendal
Udkom: 21. januar 2016

DUO stjerner 4

 

 

 

 

’Den som svigter’ fortsætter i sit specielle univers, som trækker dig ind, selvom du ikke altid er med på hvad der foregår, eller hvad det hele egentligt handler om. Alligevel kan du ikke lade være med at læse videre.

streg

Resumé

Aik og Joak er ude og lede efter Aiks søster, Ann-Le. De har lagt kaosset fra Store F bag sig og begiver sig ud på en rejse med en masse ekstremt vejr og sammenbrud på vejen. De finder hende hurtigere end de kunne håbe på, men hun er alvorligt syg og hvor kan de finde hjælpen?

Imens Aik kæmper sig igennem og forsøger at finde hjælp, bliver han slået ud af kurs af et uventet møde og en kamp med sig selv, om hvem er det egentligt han kan stole på?

streg

Anmeldelse

I fortsættelsen af ’Terra Nova’-serien, fortsætter vi hvor ’Den som tøver’ slap og også i den helt samme stil, hvilket betød at jeg lige skulle bruge lidt tid på at sætte mig ind i historien igen, da det var noget tid siden jeg havde læst etteren. Jeg kunne sagtens huske ’Den som tøver’, men alligevel blev jeg meget i tvivl om forskellige ting i bogen, fordi at der er mange forhold som man umiddelbart ikke får en forklaring på i bogen. Dette betyder også, at på trods af at jeg har læst fortsættelsen på serien, ikke er kommet tættere på de svar som jeg søgte i den første bog i serien – tværtimod er jeg blevet mere forvirret, især på Aik.

Jeg er blevet mere forvirret og usikker på Aik, fordi han i ’Den som svigter’ er meget fortabt. Han går meget med tankerne om, at han bliver forrådt og føler sig udenfor. Dette foregår gennem hele bogen og jeg blev faktisk lidt træt af ham, fordi jeg sad med tanken om, at han måtte gøre noget ved det, i stedet for at klynke om det – ja undskyld mit sprog. Det var først til sidst, at jeg så handlekraft i Aik. Derfor er jeg meget forvirret over hvad Aik egentligt ønsker og kæmper for i bogen, hvilket det også virker til han selv er.

Selvom der egentligt ikke sker banebrydende meget i ’Den som svigter’, var den på ingen måde kedelig. Der skete hele tiden mange små ting, som gav lidt information hver gang. Jeg fik på ingen måde svar på mange af de spørgsmål jeg havde og det gjorde mig egentlig bare mere nysgerrig på, hvad det hele egentlig ender med. ’Terra Nova’ serien er speciel for mig, fordi man tit oplever et udtryk, som man på ingen måde ved hvad betyder, men man forsøger at gætte sig til det alligevel. I nogle bøger er der en ordforklaring, som jeg tit føler er unødvendig. I dette tilfælde ville det have været rart med sådan en, men alligevel kan jeg godt lide, at den ikke er der, fordi det gør sproget helt specielt, hvilket inddrager læseren på en anden måde.

Eftersom at jeg på ingen måde fik svar på min nysgerrighed i ’Den som svigter’, og til gengæld kun begyndte at have flere, betyder dette også, at jeg må læse fortsættelsen i serien, fordi jeg simpelthen bliver nødt til at få svar på mine spørgsmål. Jeg kan helt sikkert anbefale ’Terra Nova’ serien, hvis man ønsker at få indblik i et univers, som bliver præget af et interessant sprog valg og en interessant historie.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *