“Den sorte blomst” af Jacob Weinreich

den sorte blomst


Titel: Den sorte blomst
Serie:
Drømmeværelset
Forfatter: Jacob Weinreich
Udkom: 2011
Sider: 271
Forlag: Alvilda


DUO stjerner 3,5


 

 

“Den sorte blomst” er skrevet på en utrolig unik måde, og jeg nød virkelig at læse bogen.


streg

Resumé

Sara Mørk er køn og populær, og håber at den flotte Oskar snart vil lægge mærke til hende. Dog har hun også en hemmelighed. Når hun lægger et tæppe over sit skrivebord, og tænder for sin grønne lampe, træder hun ind i drømmeværelset, hvor hun kan tale med sine dæmoner. Sara beslutter at det er slut, og vil ikke længere kalde på dæmonerne, men da Regitze starter i klassen, og får alle til at gå i mod Sara, ser hun ikke nogen anden udvej, end at bede dæmonerne om hjælp. Men kan man nu også stole på dæmoner?

streg

Anmeldelse

Da jeg første gang hørte om denne bog, tænkte jeg at den nok var til lidt yngre folk end mig, men jeg besluttede alligevel at læse den, da den et eller andet sted fristede mig. Nu kan jeg så sige, at jeg overhovedet ikke fortryder at jeg læse den.

Vores hovedperson Sara, kan tale med dæmonerne, men kun når hun lægger et sengetæppe over sit bord og tænder sin lampe. Jeg må indrømme at det lød ret mærkeligt i mine øre, for hvorfor skulle man gøre det? men jo mere jeg læste, jo mere naturligt blev det, at Sara snakker med sine dæmoner under skrivebordet. For lige så snart hun kravler der ind, er hun ikke længere på sin værelse, min i drømmeværelset hvor dæmonerne findes.

Udover at jeg i starten fandt det med drømmeværelset, en smule mærkeligt, overraskede bogen mig meget, især den måde den er skrevet på.
Jeg er faktisk lidt i tvivl om hvordan jeg skal beskrive skrivestilen på, for det er nemlig Sara der fortæller sin historie, til en. Det virker lidt som en dagbog, men så alligevel ikke. I hvert fald er dette noget Sara, fortæller os, hun ønsker at komme ud med sin historie til os læser, og den er virkelig skrevet på en helt unik måde. Jeg er virkelig overrasket over denne skrivestil, og jeg kan ærligt sige at jeg ikke har læst noget skrevet på lige præcis denne måde før.
Den måde som Sara fortæller sin historie på, er også fortalt på en lidt ironisk og sakasisk måde, som gør at man hurtigt bliver helt vild med Sara, og som får hende til at virke som mere end bare sorte ord på en hvid side. Hun virker så levende og ægte, og jeg slugte bogen på 4 dage. Det eneste negative jeg kan sige om dette, er at Sara bruger sætningen ”Giver det mening?” for mange gange, men det er så også noget af det eneste negative omkring skrivestilen.

Selve handlingen var også virkelig interessant, og jeg nød virkelig at læse bogen. Det var spændende at se hvordan Sara beder om dæmonernes hjælp og se de store konsekvenser det havde for hende (en hver ved jo at man ikke må stole på dæmoner!). Bogen overraskede mig virkelig på flere måder, og jeg ser frem til at læse den næste i serien.

Jeg vil anbefale denne bog fra piger omkring 13 og op – og hvis man lige som mig tror den kun er til stor glæde for de yngre, så tager man bestemt fejl. Giv denne en chance, for den fortjener det virkelig.

       

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.