“Den tavse fontæne” af Rebecca James

den tavse fontæne

Original titel: The Silent Fountain
Forfatter: Rebecca James
Oversat af: Rasmus Hastrup

Genre: Skønlitteratur
Sider: 398
Forlag: Flamingo
Udgivelsesdato: 16. oktober 2018

duo 4½

 

 

 


Tak til Flamingo for anmeldereksemplaret.

Det var helt sikker en smuk forside, som lokkede mig hen til bogen, og ligeledes en utrolig spændende bagsidetekst.

streg

Resumé

I LA i 1976 er den smukke Vivian Lockart en stjerne. Hun bliver forelsket i lægen Giovanni Moretti og de flytter sammen til Italien, men Gio har en hemmelighed og en person, som aldrig vil give slip på ham. I London har Lucy Whittaker brug for at komme helt væk. Hun kan blive den mest forhadte kvinde i London efter en meget omtalt skandale. Hun får derfor muligheden for at blive stuepige i et stort hus i Italien. Her møder hun en ældre og mystisk kvinde, som har gemt sig helt væk fra omverden. Lucy finder også hurtigt ud af at både huset og kvinden bærer på en lang række grusomme hemmeligheder.

streg

Anmeldelse

Der er ingen tvivl om, at der var flere ting som lokkede mig hen til denne bog. En sindssyg flot og interessant forside, og en tekst som også virkelig pirrede min interesse. Så mine forventninger til bogen var faktisk en smule høje. Jeg må indrømme, at da jeg lukkede bogen, sad jeg med blandede følelser og var ikke helt sikker på, hvor jeg ville ende henne med den, og hvad jeg egentligt helt mente om bogen. Nu er der faktisk gået noget tid, og jeg har det stadig svært ved helt at udtrykke mig om, hvad jeg tænker om den. Jeg har dog gjort et forsøg. Det var helt sikkert bagsideteksten, som lokkede mig i første omgang. Den lød rigtig spændende, og jeg er virkelig begyndt at elske disse bøger, hvor vi møder to forskellige kvinder, som vi følger og hvor de har en forbindelse til hinanden. Der skuffede ’Den tavse fontæne’ mig heller ikke på nogen måde.

Vi skiftes til at følge Lucy og Vivian, og her var der noget, som fangede mig ved dem begge. De har begge mange hemmeligheder og er egentligt også meget ensomme begge to. De har også begge lavet nogle fejltagelser, og de er begge meget stærke kvinder. Jeg havde dog alligevel svært ved helt at forholde mig til dem, både på grund af deres hemmeligheder, men også på grund af nogle af de valg, som de tager hen ad vejen i bogen.

Jeg synes, at ’Den tavse fontæne’ er en virkelig trist fortælling, og det gjorde mig rigtig ked af det og var faktisk også med til, at jeg slet ikke lige ved, hvilket ben jeg helt skal stå på angående denne bog. Der er helt sikkert meget spænding og et rigtig godt plot i bogen til sidst, som jeg faktisk ikke havde regnet med, og det synes jeg var mega fedt.

Jeg kan dog desværre ikke lade være med at føle, at jeg manglede et eller andet, da jeg læste bogen, og jeg følte også, at der var nogle spørgsmål, som jeg ikke rigtig fik svar på, og som jeg nu sidder og undrer mig lidt over. Jeg kunne godt have brugt en opfølgning på en bestemt karakter, som havde en stor betydning i bogen, og jeg tror det kunne have været fedt at få et indblik i ham også.

Der er ingen tvivl om, at ’Den tavse fontæne’ er en bog som fanger, fordi man bliver nysgerrig, og man bliver spændt på at se, hvordan det hele ender, og samtidig sad jeg med en fornemmelse i maven som sagde ”Åh nej, hvad kommer der nu til at ske?”. Det er bestemt også en bog, som har siddet ved mig i et langt stykke tid, efter jeg læste den, men jeg tror dog ikke, at det er en bog, som jeg kommer til at læse igen lige med det samme.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.