“Der brænder en ild” på DVD

Der brænder en ild

Original titel: Der brænder en ild
Genre: Familiefilm
Spilletid: 1 time og 42 minutter
Skuespillere: Poul Reichhardt, Ib Mossin, Peter Malberg
Selskab: Nordisk Film
Udkom: 4. juni 2014

DUO stjerner III

 

 

’Der brænder en ild’ er fyldt med spænding og problemer, og en af de mere alvorlige Morten Korch film.

Hvis du ligesom mig, manglede en fornyelse af mine dejlige Morten Korch film, vil jeg helt sikker anbefale den nye Nordisk film pakke. Nordisk Film har nemlig total renoveret og remastered filmene til en super god lyd kvalitet, samt med utrolig god HD billede kvalitet.

streg

Resumé

Martin har arbejdet på Grønland, men nu er han vendt hjem med en masse penge på lommen. Dog bliver han skuffet, da han finder ud af, at hans ungdomskæreste, Martha, har giftet sig med Just Hovmand. De har dog nogle vanskeligheder med penge og deres gård, Lunehøj. For Martin går det godt, og han åbner en maskinstation. Derfor er han straks klar til at give en hjælpende hånd til Martha og Just. Men dette vil Just ikke høre tale om, fordi han vil klare problemerne selv. 

streg

Anmeldelse

I denne Morten Korch film, handler historien meget omkring kærligheden og hvad kærligheden kan få dig til at gøre. Jalousi er især noget, som er meget tilstede i denne film. Marthas mand vil nemlig ikke tage imod hjælp fra hendes gamle kæreste, på trods af at det kunne redde gården. Jalousien er med til at give ’Der brænder en ild’ både spænding, men også drama til at finde ud af hvordan Just og Martha så skal kunne redde deres gård.

Der er som i en ægte Morten Korch klassiker også humor, og her er det Peter Malberg og Christian Arhoff der får humoren med. De spiller de hjælpsomme fætre, som altid er klar på at finde på et par ideer. De småskændes lidt gennem hele filmen, og de giver et godt grin med undervejs. Selvom Poul Reichardt er hovedrollen, handler ’Der brænder en ild’ faktisk ikke så meget om, at han skal finde kærligheden igen, men alligevel er det dog med. Denne gang bliver hans udkårne spillet af Birgit Sadolin, og det er første gang hun spiller med i en Morten Korch film. Birgit Sadolin spiller godt, hun giver den trykkede kærlighedshistorie mellem Martha og Martin et nyt lys, og frembragte også smil på læben hos mig.

Ib Mossin spiller rigtig godt i rollen som Martins nevø, som hjælper ham med hans nystartede maskinstation. ’Der brænder en ild’ formår at skille sig ud fra de andre Morten Korch film, ved at der ikke er den direkte kærlighedshistorie, selvom kærligheden er til stede. Fokusset ligger ved kampen om at klare sine problemer og få den løst. En film jeg lærte meget af, og sagtens kan anbefale andre at se.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


2 thoughts on ““Der brænder en ild” på DVD

 1. Forstår ikke helt hvorfor i er begyndt at anmelde gamle film på en hjemmeside der står for at anmelde ting til unge? kan ikke forstille mig nogen under 20 se de film … Savner lidt jeres gamle stil 🙁

  • Hej Olivia.

   Vi anmelder Morten Korch filmene, fordi de netop er udkommet i en ny boks med 15 af dem. Derudover kan vi se på statistikken, at også de anmeldelser bliver læst. Det er jo meget forskelligt, hvad man godt kan lide at se, og vi forsøger at nå ud til flest muligt, og mens nogen er vilde med gamle danske klassikere, er andre til de mere moderne film, og det er jo helt i orden.
   Da en stor del af redaktionen har været på ferie, har vi ikke kunne ligge så mange anmeldelser op af de nyeste ting, da det kræver at man er hjemme til at få det anmeldt :-). Men jeg kan sagtens forstå dig, og ligeså snart ferien er ved at være ovre, og vi er fuldtallige igen, vil der helt sikkert komme nogle anmeldelser op af de nyeste ting, der er udkommet :-).

   Håber du har haft en god sommer ellers 🙂

   Bedste hilsner

   Anne Mette Bach Jeppesen / De Unges Ord

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *