“Det bedste som er hændt mig” af Johanna Schreiber

det bedste som er hændt mig

Original titel: Det bästa som har hänt mig
Forfatter: Johanna Schreiber
Oversat af: Stine Hauge Tarp og Claus Lund Rosenkilde
Genre: Ungdomsbog
Sider: 350
Forlag: Palatium Books
Udgivelsesdato
: 14. august 2020

DUO stjerner 4

 


Tak til Palatium Books for anmeldereksemplaret

En bog som indeholder nogle virkelig relevante emner i vores tid, hvor vi ser flere og flere mødre med fødselsdepressioner, fordi alt skal være perfekt, men jeg følte, vi kom alt for let hen over det.

streg

Resumé

Meningen med livet er vel at få et barn, ikke? For Ermina, Freddie og Sigrid har det været en vidt forskellig vej til en positiv test. Og nu går virkeligheden op for dem, en hverdag med skrigende babyer, bryster som gør ondt, en partner som ikke helt forstår. Alle opgiver hurtigt deres mødre grupper, fordi det ikke leverede andet end løgne og ikke var det fællesskab, som de havde håbet på. Ved et tilfælde møder de alle hinanden og skaber deres egen mødre gruppe. De danner et stærkt venskab og hjælper hinanden med at kæmpe mod dæmonerne, som melder sig efter en fødsel, i form af forventninger og babykilo. Vigtigst af alt lærer de, at alt slet ikke er helt, som man går og tror.

streg

Anmeldelse

Jeg havde faktisk ret store forventninger til denne bog, fordi det bedste som nogensinde er hændt mig er sket for godt 10 måneder siden, men også helt klart det hårdeste nogensinde, nemlig at jeg blev mor. Så jeg kunne virkelig relatere til alt, hvad bagsiden fortalte mig, jeg ville læse om, og jeg glædede mig virkelig til, at nogen kom og fortalte nogle sider af det hele i skønlitteraturen. Fordi jeg har ikke set meget, dog skal det siges, at jeg ikke har søgt.

Bogen har vildt meget potentiale, fordi det er virkelig relevante emner, som vi kommer ind på. Selve det, at der er forskellige veje til at blive gravid på, så mange forskellige forløb i graviditet, og derefter er det en hel videnskab at få et forhold til at fungere, efter man er blevet en mere. Det er et stort tabu, når tingene ikke lige kører så glat, som omverden nogle gange kan få tingene til at se ud.

Jeg elskede, at vi fik lov til at komme indenfor ved 3 forskellige kvinder, som er blevet mødre, fordi det er en vigtig vinkel, da alt er så forskelligt, og når man så læser denne bog, vil man højst sandsynligt kunne finde nogle paralleller til sit eget liv. Vi har en kvinde med de mange miljøbevidste holdninger og parforholdet, som virker til at fungerer vildt godt med babyen som altid sover. Så har vi instagrammeren, som har en del forpligtelser, hun har svært ved at leve op til, men dette skal verden bestemt ikke se. Og til sidst hende der har en grædende baby altid, og som prøver at finde sig til rette i rollerne og som viser det til omverden.

Så der var så mange vinkler, som vi virkelig kunne komme i dybden med, og i det hele taget tanken om at en mødre gruppe er der for at kunne støtte og forhåbentligt få gode venskaber ud af. Men det synes jeg bliver tabt i midten af denne bog, fordi det svære bliver nævnt, men der bliver slet ikke arbejdet med det. Jeg følte, det kom i skyggen af almindelige parforholdstvister, som vi altid kan læse om i alle mulige andre kærlighedsbøger, og det var nok bare slet ikke det, jeg havde forventet at få fra denne bog, og derfor blev jeg nok en smule skuffet.

Men når det så er sagt, synes jeg at bogen har en masse potentiale, og vi møder 3 seje kvinder, som jeg havde en stor lyst til at følge og vide mere om. Så med baggrund i dette, fortjener ’Det bedste som er hændt mig’ en chance.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *