“Det grønne spejl” af Jacob Weinreich

det grønne spejl


Titel: Det grønne spejl
Serie: Drømmeværelset
Forfatter: Jacob Weinreich
Udkom: 2012
Sider: 254
Forlag: Alvilda


2,5


 

 

 

“Det grønne spejl” er efterfølgeren til “Den sorte blomst”. Hvis man var vild med 1’eren vil men bestemt også nyde denne bog! Hele serien kan i hvert fald anbefales til yngre læsere.


streg

Resumé

Sara er endelig begyndt at snakke med Oskar, og hun forstiller sig, at de snart vil begynde at komme sammen. Men så begynder Saras bedsteveninde, Frederikke, at hænge ud med Oskar, og Sara får den følelse af, at hun vil stjæle ham fra hende.
Selvom Sara har lovet ikke at snakke med dæmonerne mere, smutter hun alligevel ind i drømmeværelset en sidste gang.
Dette skulle hun aldrig have gjort, for mod sin vilje sætter hun dæmonen Nergal efter Frederikke, som er fast besluttet op at hævne sig over Sara ved at slå Frederikke ihjel.

streg

Anmeldelse

Min mening om ”Den sorte blomst” som er den første bog i serien, var meget positiv. Derfor så jeg frem til at læse næsten bog i serien, nemlig ”Det grønne spejl”.
Nu hvor jeg er færdig med bogen, må jeg indrømme at jeg har delte meninger om den.

Sara, som er vores hovedperson, går i 8. klasse, og er hovedkulds forelsket i Oskar fra 9. I halvdelen af bogen, er det eneste vi hører om, Oskar, hvor vidunderlig han er, og hvor meget Sara ønsker at være sammen med ham. Jeg må indrømme, at dette til sidst drev mig til vanvid. Det var som om bogen var sat på ’replay’ og jeg bare læste det samme igen og igen.
Gudskelov begynder da der at ske noget, omkring halvvejs inde i bogen.

Vi får flere gange af vide, at dæmonerne er noget Sara selv har skabt, og at ’Dæmonernes rige’ er en bog hun sidder og skriver. Jeg ved ikke helt hvad jeg synes om dette. For hvis dæmonerne er noget fra hendes egen fantasi, sidder vi så egentlig og læser Saras bog, eller det der virkelig skete i hendes liv? Et eller andet sted, kan det jo godt være, at dette faktisk bare er Sara, som skriver hvordan hendes liv i 8. var, og så pepper historien op, med at tilføje nogle dæmoner. En anden teori jeg har, er at Sara kunne være psykisk syg, og alt det med dæmonerne er noget hun forstiller sig, men så må jeg indrømme, at jeg fortrækker at dette bare er en fortælling fra hendes side.

En ting der generede mig ved bogen, er at pigen Regitze, som spiller en stor rolle i 1’eren, nu nærmest er blevet forvandlet til en zombie. Dette er jo et eller andet sted Saras skyld, for det var hende der fik dæmonerne til at bortføre Regitze, men Sara udviser ikke særlig meget dårlig samvittighed. Dette virker ret underligt på mig, for selvom vi får at vide at Sara ikke kan lide at se Regitze i øjne, og at hun er en zombie, virker Sara ikke som om, at hun har det specielt dårligt med det der er sket.

Hvis du var vild med 1’eren, skal de bestemt tage ”Det grønne spejl” op, og læse den, for ligesom i ”Den sorte blomst” er der et godt miks af spænding.
Denne serie egner sig rigtig godt til de yngre læsere, og er en god start til fantasygenren.

streg

Mathilde DUO

Skrevet af Mathilde Alfang


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *