“Det største ønske” af Lucy Dillon

Det største ønske

Original titel: All I Ever Wanted
Forfatter: Lucy Dillon
Oversat af: Eva Birklund

Genre: Skønlitteratur
Sider: 464
Forlag: Forlaget Zara
Udgivelsesdato: 1. august 2018

DUO stjerner 4

 

 


Tak til Forlaget Zara for anmeldereksemplaret.

’Det største ønske’ var en hyggelig familiebog, der også fik mig til at tænke over livet.

streg

Resumé

Nancy på fire år er stoppet med at tale, efter at hendes far forlader familie. Hun bærer rundt på en hemmelighed og er bange for, hvad hun kan finde på at sige. Nancys mor Caitlin har mistet sit ægteskab, som alle mente var så perfekt. Nancys tante Eva er for nyligt blevet enke, og føler sig alene og forladt. Da Eva indvilger i at passe sin niece og nevø hver 14. dag, begynder hun og Caitlin at se sandheden i øjnene, og finde ud af, hvad de vil.

streg

Anmeldelse

Jeg har tidligere læst flere af Lucy Dillons bøger, og ’Det største ønske’ er meget i samme stil, som de andre bøger. Det er lidt, hvad jeg vil kalde en familiebog, da den tager udgangspunkt i en families liv. Jeg syntes, at det var en hyggelig læseoplevelse, og den fik mig også til at reflektere over mit eget liv.

Karaktererne har masser af personlighed og er meget let at skille fra hinanden. Der er Nancy, som på trods af at hun ikke siger noget, så har hun en stor stemme i bogen. Hun har en halvbror, Joel, som knevrer løs hele tiden, og som samtidig i en meget ung alder, tager utroligt meget ansvar. Han er nysgerrig på livet og alt, hvad der foregår omkring ham.

Så er der de voksne karakterer. Eva har været gift med en noget ældre berømthed, og er i mellemtiden blevet enke. Hun skal nu finde ud af, hvordan hendes fremtid skal se ud, nu hvor hun er helt alene. Caitlin virker lidt til at være en kvinde, der skal finde ud af, om græsset er grønnere på den anden side, selvom det egentlig er manden, Patrick, der tager beslutningen om, at de ikke skal være sammen mere.

Undervejs blev jeg en del klogere på livet, og så samtidig hvordan familien blev helet side for side. Det var meget smukt at følge, og satte også lidt spor hos mig. ’Det største ønske’ er en bog, der vil være god til dem, der godt kan lide familiehistorier med flere lag.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *