“Det store løb” på DVD

Det store løb

Original titel: Det store løb
Genre: Familiefilm
Spilletid: 1 time og 49 minutter
Skuespillere: Poul Reichhardt, Peter Malberg, Ib Schønberg, Lisbeth Mölihn og Grethe Holmer.
Selskab: Nordisk Film
Udkom: 4. juni 2014

5,5 DUO

 

Endnu en Morten Korch klassiker, som her viser forholdet mellem far og søn, samtidig med at den er fuld af kærlighed og latter.

Hvis du ligesom mig, manglede en fornyelse af mine dejlige Morten Korch film, vil jeg helt sikker anbefale den nye Nordisk film pakke. Nordisk Film har nemlig total renoveret og remastered filmene til en super god lyd kvalitet, samt med utrolig god HD billede kvalitet.

streg

Resumé

Den gamle godsejer Vilhelm Stone har på grund af svaghed for kvinder og spil ødelagt sit ægteskab, mistet sin søn og sine venner. Men da han dør, vender sønnen Niels hjem fra Australien for at overtage godset. Så let går det dog ikke. Sagførerne trækker arvesagen ud, og i første omgang arver Niels kun galophesten “Ibrahim“. Niels satser hårdt på at vinde årets store løb på galopbanen. 

streg

Anmeldelse

’Det store løb’ er igen en tro Morten Korch klassiker, da den indeholder både det gode og det onde, godset og heste, men ikke mindst kærlighed og humor. ’Det store løb’ indeholder flere forskellige perspektiver, nemlig også kærligheden eller misforståelserne mellem far og søn. Niels og hans far er nemlig blevet uvenner omkring hans fars svaghed med spil og kvinder. Dette gav mig en stor medfølelse og sympati, både med Vilhem, men også med Niels, på grund af misforståelserne som nemt kan forekomme i sådan en situation.

’Det store løb’ har dog også masser af latter og glade dag, idet Peter Malberg spiller med i filmen og sammen med Ib Schønberg, er de et godt makkerpar, som gerne vil hjælpe Niels. Peter Malberg fungerer nemlig som Gårdkarlen Nicholajsen, som bliver Niels’ følgesvend, som altid er klar til at hjælpe og give en sjov replik med på vejen. Musikken skal også nævnes lige i denne film, fordi den kendte ’Ibrahim-sang’ virkelig er grundstenen i filmen, og det er den sang, som Niels synger til hesten Ibrahim for at det skal gå dem godt i Løbet, som har en stor betydning. Her kommer Poul Reichhardt fine stemme til godt brug og sangen blev hurtigt en ørehænger for mig.

I forhold til kærligheden, vil jeg især nævne Grethe Holmer, som her er med i sin første Morten Korch. Jeg må indrømme, at selvom jeg synes Tove Mäes spiller utroligt godt med Poul Reichhardt, så formår Grethe Holmer at give ’Det store løb’ et frisk pust. Grethe Holmer spiller utrolig godt, og gør kærligheden mellem dem meget troværdig.
’Det store løb’ levede i hvert fald op til de forventninger, som jeg har til en ægte Morten Korch klassiker og er også en af mine yndlings, som jeg kan se igen og igen.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *