“Det ulmende oprør” af Sabaa Tahir

Det ulmende oprør

Original titel: An Ember in the Ashes
Forfatter: Sabaa Tahir
Genre: Science-fiktion, ungdomsroman
Sider: 492
Serie: An Ember in the Ashes 1
Forlag: Alvilda
Udkom: 5. november 2015

DUO 6 stjerner

 

 

 

En bog med et interessant univers, som fangede jeg utroligt hurtigt, sammen med en masse spænding og kærlighed.

streg

Resumé

Under en ransagning lavet af imperiet, arresteres Laias bror, den eneste familie hun har tilbage. På grund af dette ser hun sig nødsaget til at kontakte modstandsbevægelsen for hjælp med at redde sin bror. De sender hende på en farlig mission – hun skal være på det fagligste sted på jorden: Militærakademiet og spionere for kommandanten. Her lever Elias og han er skolens dygtigste aspirant. Men inderst inde drømmer han om at slippe fri. Laia og Elias finder hurtigt hinanden og mærker en forbindelse – men hvilke konsekvenser vil deres forskellige verdner og valg have for dem?

streg

Anmeldelse

Jeg blev rigtig hurtigt fanget af ’Det ulmende oprør’ og slugte bogen i mig. Jeg følte at jeg kom rigtig godt og let ind i historien. Jeg kunne hurtigt relatere mig til universet. Jeg elsker virkelig lige netop dette univers, hvor vi har to forskellige verdner og hvor to mennesker mødes på hver sin side. Sahaa Tahir får også det overnaturlige ind i ’Det ulmende oprør’ i form af dæmoner. Da jeg også elsker bøger med det overnaturlige, er jeg virkelig spændt på hvad forfatteren har af tanker og planer med at tilføje det overnaturlige, da jeg endnu ikke helt forstår meningen bag ved det.

Jeg elskede virkelig både Laia og Elias. Jeg kunne identificere mig med Laia, og kunne virkelig godt lide at se den udvikling hun gennemgår i gennem bogen. Vi starter med at møde hende, hvor hun er meget usikker på sig selv og hvem hun er som person, men gennem bogen finder hun både modet men også en indre styrke, og finder også ud af hvem hun er. Jeg kunne rigtig godt lide den kærlighed som er med i bogen, fordi selvom at Laia og Elias bliver tiltrukket af hinanden, har begge kærligheden omkring sig fra andre sider. Derfor kunne det godt tænkes at ende med et firkantsdrama, men dette glæder jeg mig til at læse mere om i forsættelsen.

Bogen var også fyldt med spænding, og man skifter mellem at høre fra Laia og Elias, og dette synes jeg fungerede virkelig godt. Man får på den måde det hele med og spændingen med fra dem begge. Der var tidspunkter i bogen, hvor jeg næsten ikke turde læse mere, fordi jeg var bange for hvad der ville ske med Laia, men på den anden side var jeg nødt til at finde ud af hvad der ville ske med hende. Jeg følte ikke at der var et kedeligt øjeblik i bogen, og kan slet ikke vente med at læse forsættelsen. Derfor kan jeg også uden tvivl anbefale ’Det ulmende oprør’, hvis du ligesom mig elsker nye interessante universer, spænding og kærlighed.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.