“Divergent Four – Tobias’ Fortællinger” af Veronica Roth

i

Titel: Divergent Four – Tobias’ Fortællinger
Original titel: Four – A Divergent Collection
Forfatter: Veronica Roth
Oversat af: John Lysmand
Sidetal: 313
Forlag: Alvilda

DUO stjerner 4

 

 

 

På trods af at jeg ser mig selv som stor Divergent-fan, var der desværre noget ved ’Four’ som ikke fangede mig helt.

streg

Resumé

Hvis du troede du var færdig med Divergent-serien, så har du taget fejl.

Igen træder vi ind i en verden opdelt af faktioner, men denne gang følger vi den unge Tobias Eaton, som skal træffe et valg som kommer til at ændre hans liv fuldstændigt.

streg

Anmeldelse

På trods af jeg havde set frem til at læse ‘Four’ var der desværre noget ved bogen som ikke fangede mig helt. Det var som om at bogen var skrevet i et helt andet sprog end de andre Divergent-bøger, der var i hvert faldt noget der ikke helt fungerede for mig.

Når det så er sagt, skal det også nævnes at hvis man kan ignorere det lidt anderledes “lette” sprog i bogen, at så kan den sagtens underholde. I hvert fald vil jeg anbefale at man læser bogen, da det uden tvivl er spændende at høre om Tobias liv, både før og efter hans møde med Tris.

Bogen er opdelt i perioder i Tobias liv, så nogle gange springer den meget i tiden, hvilket fungerede rigtig godt. Jeg kunne nemlig godt lige at følge både den unge usikre Tobias der skal træffe et af de største valg i sit liv, men også den Tobias man kender fra de andre bøger.

Bogen fortæller også en helt del om intelligentsias’ planer, og hvor lang tid de egentlig har været undervejs. Endnu én ting som gjorde bogen spændende og drev mig til at læse videre.

Èn af de bedste ting var faktisk at læse om Tobias og Erics forhold, og hvordan det egentlig var de endte med at hade hinanden så meget som de gør.

Hvis man er vild med Divergent er det selvfølgelig et must at læse ‘Four’, mit eneste råd er dog ikke at have for høje forventninger til sproget i bogen.

streg

Skrevet af Mathilde Alfang

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.