Dobbeltanmeldelse – “Den 5. Bølge” af Rick Yancey

Den5.bølge

Titel: “Den 5. bølge”
Original titel: “The 5th Wave”
Forfatter: Rick Yancey
Oversat af: Lars Bøgeholt Pedersen
Udkom: 1. oktober 2013
Sider: 511
Forlag: Gyldendal

DUO stjerner III

 

 


“Den 5. Bølge” er en helt i gennem fantastisk Sci Fic bog, som tager sin læser med storm!

streg

Resumé

Jorden er under angreb af rumvæsner. Under den første bølge gik strømmen. Derfra bliver det værre og værre, og for hver bølge dør flere og flere mennesker. Næsten hele jordens befolkning er døde efter den 4. bølge, og nu frygter alle, hvad den 5. bølge vil bestå af.

Cassie på 16 år er alene. Hun har ikke nogen. Hendes forældre er døde, og hendes lillebror er blevet taget fra hende af de soldater, som dræbte hendes far. Hun lovede sin bror, at hun ville komme og redde ham. Det er et løfte, hun vil gøre alt i sin magt for at overholde.

Cassie har én regel for at overleve: stol ikke på nogen. Det er den eneste måde at leve på, for rumvæsnerne er over alt. De kan forklæde sig, skjule sig. Hendes bedste chance for at finde sin bror er ved at køre solo, det er hun sikker på.

Det er hun i hvert fald, indtil hun møder Evan Walker. Han redder hende, da han finder hende forfrossen og blødende efter at være blevet skudt ned af en af de berygtede Silencers – rumvæsnernes snigskytter. Han bor alene på familiens forladte gård. Han er en god jæger, og hun føler sig tryk for første gang i lang tid, når hun er sammen med ham.

Men alligevel har Cassie en nagende tvivl. Vil Evan hende det bedste? Hvad nu, hvis han slet ikke er den, han giver sig ud for at være? Kan hun overhovedet stole på ham?

s

Anmeldelse

”Den 5. Bølge” er på lidt over 500 sider, men sådan føles det langt fra når man først er kommet i gang med bogen. Historien er så dragende og spændende, at det nærmest er umuligt at slippe bogen igen. Vores hovedperson Cassiopeia kendt under navnet Cassie, er så levende og fuld af sort humor, at jeg flere gange var lide ved at begynde at grine over bogen.
Cassie er sarkastisk, fuld af ironi, og selv når det ser mest sort ud for hende, nægter hun at give op, og kommer med en flabet bemærkning, der giver læseren et stort smil. Jeg kan kun sige, at hun er fantastisk! Der er ikke noget bedre end når en forfatter formår at gøre personerne i sin bog så levende, at man helt glemmer de ’bare’ er fiktive personer. I hvert fald har Rick Yancey gjort et fantastisk stykke arbejde med denne bog!

Normalt er jeg ikke så meget til historier om aliens. Det dér med, at små grønne mænd med store sorte øjne, som kommunikerer ved hjælp af biblyde, det synes jeg ærlig talt er lidt underligt. Men der er “Den 5. Bølge” helt anderledes og den måde aliens bliver portrætteret på minder mere om “The Host”, som jeg også er ret vild med. De aliens, der er i “Den 5. Bølge” fungerer således virkelig godt!

Der er meget action og spænding i denne bog, men ikke så meget, at man bliver træt af det. Bogen er opbygget på den måde, at man følger Cassie i nutiden, og hvad hun laver i det øjeblik. Men så kommer der et langt flachback, hvor Cassie fortæller om de andre ’Bølger’ og hvorfor hun er der hvor hun er, og hvad hendes plan er.
Senere i bogen hører vi historien fra andres synsvinkel – jeg siger ikke hvem, for jeg vil nødigt spoile noget for dig – og dette gør hun bogen bedre, da man ikke vil få det hele med, hvis vores forfatter ikke havde valgt at gøre det på denne måde. Det er nemlig ikke altid skiftende synsvinkler virker, men i ”Den 5. Bølge” gør det bestemt.

Nu er jeg bare frustreret over, at der går en evighed til at den næste bog i serien kommer! Så vidt jeg kan se, er det omkring August-September, så der er godt nok lang tid!
Selvfølgelig vil jeg ikke fortælle hvordan bogen slutter, men jeg kan dog side, at man virkelig vil ønske man havde 2’eren ved siden af sig!
Da jeg blev færdig med bogen blev jeg faktisk først lidt småsur – for hvordan kunne man ende en bog SÅ spændende? Det er næsten ulideligt at skulle vente så længe.

Jeg vil anbefale bogen til folk der er glad for Sci Fic, men også til dem som elsker bøger med masser af action og spænding – og dog med en smule kærlighed oven i. For ”Den 5. Bølge” har det hele!

s

Mathilde DUO

Sofie DUOSkrevet af Mathilde Alfang & Sofie Peschardt

 

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *