“Dødens mærker” af Veronica Roth

Dødens mærker

Original titel: Crave the mark
F
orfatter: Veronica Roth
Oversat af: Randi Bjerre Højring
Genre: Science fiktion, ungdomsbog
Sider: 455
Forlag: Alvilda
Udgivelsesdato: 17. januar 2017

DUO stjerner III

 

 

 

 

Tak til Alvilda for anmeldereksemplaret.

Jeg kunne rigtig godt lide universet i ’Dødens mærker’, men hvad jeg var mest vild med var hovedpersonerne, Cyra og Akos og deres udvikling, både hver for sig og sammen.

streg

Resumé

Cyras bror regerer over landet med hårdhed og styrer Cyra ligedan på grund af hendes evner. Hun har nemlig et unikt talent for at påføre smerte, men med stor bekostning for hende selv. Men det er langt fra den fremtid Cyra ønsker sig. Akos blev som barn kidnappet af Cyras bror og er blevet tvunget ind i hendes land og verden. Akos skal hjælpe Cyra med hendes evner. Hadet mellem dem og deres lande er i starten uoverskuelig, indtil de laver en aftale, men hvordan skal de kunne bekæmpe Cyras bror?

streg

Anmeldelse

Allerførst lad mig lige sige, hold op hvor er bogen bare flot. Den står super smukt med farven og titlen. Jeg elsker virkelig, når bøger har covers som har fede effekter, som man kan røre ved. Jeg elsker på alle måder de detaljer, som kommer frem på denne måde. ’Dødens mærker’ havde et fedt univers, som jeg med det samme var vild med. Jeg kunne rigtig godt lide konceptet med, at de alle sammen har en strømevne, som er forskellig fra person til person. Selv evner som virker fede og på samme tidspunkt trælse for deres fjende, så har evnen en bekostning for dem alle sammen. Man finder ud af at evnen afspiller et eller andet fra personen, eller er kommet som en forsvarsmekanisme. Dette synes jeg var meget fedt.

Det eneste ved universet som jeg lige skulle finde ud af, var de forskellige planeter osv. Der er også forskellige traditioner de forskellige steder, som jeg lige skulle finde rundt i og finde ud af, hvad jeg helt præcist skulle bruge til. Jeg blev ret hurtigt fanget af Cyra, især på grund af hendes evne. Det må være for det første rigtigt smertefuldt, men også utroligt ensomt at leve med, at hvis andre rører en, giver man dem ens smerte. Jeg synes at hun fremstår hård og ensom, men jeg følte ikke, at jeg ikke kunne komme ind på hende, så hun fangede mig lige med det samme.

Igennem bogen går hun også en stor udvikling igennem, hun får mere selvtillid på grund af Akos, hvor de starter stille og roligt som venner, som også udvikler sig. Her kunne jeg godt lide kærlighedselementet i bogen, fordi de kommer fra hver deres land og de er fjender. De har mange forskellige forhindringer imellem sig. Jeg kunne også godt lide Akos. Man følger ham ikke helt lige så meget som Cyra, så jeg følte mig tættere knyttet til Cyra, men jeg kunne godt lide, at Akos ikke ændrer sig særlig meget, selvom at han er en masse igennem. Han fortsætter med at være en fast klippe.

Eftersom at jeg blev rigtig hurtigt fanget, så læste jeg den faktisk også overraskende hurtigt. Jeg havde på intet tidspunkt lyst til at lægge den fra mig og da jeg skulle lægge den fra mig, havde jeg den i tankerne og følte, at jeg bare gerne ville tilbage til den. Der er også en masse spænding i bogen, som gjorde at jeg bare skulle blive ved med at vende siderne. Jeg kan uden tvivl anbefale ’Dødens mærker’ og jeg glæder mig meget til afslutningen af historien og få løftet sløret for nogle hemmeligheder, som ’Dødens mærker’ lagde op til.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


2 thoughts on ““Dødens mærker” af Veronica Roth

  1. Pingback: Dødens mærker af Veronica Roth | trolderier

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *