“Drengene” af Jonas Kleinschmidt

Drengene

Original titel: Drengene
Forfatter: Jonas Kleinschmidt
Genre: Ungdomsroman
Sider: 144
Forlag: Turbine
Udgivelsesdato
: 23. oktober 2018

DUO stjerner 4

 

 

 

 


Tak til Turbine for anmeldereksemplaret.

En kort roman, som viser udviklingen på en drengegruppe i puberteten, som man kommer tæt på og får et kort indblik i følelserne, som finder sted, når de befinder sig i den periode.

streg

Resumé

Vi får lov til at følge seks venner fra 0. klasse til den sidste skoledag, på godt og ondt. De er en sammentømret vennegruppe, som kommer til at gå igennem de mange første oplevelser med hinanden, og som skal lære, hvordan det er at træde ind i de voksnes rækker, og alt hvad det indebærer. Det indebærer selvfølgelig oplevelse med det modsatte køn, at drikke og tage stoffer, at komme op at slås og i det hele taget finde ud af, hvad med vil med sin fremtid.

streg

Anmeldelse

Jeg synes faktisk, at ’Drengene’ var en god læseoplevelse, fordi at den giver et rigtig fint indblik i de forskellige følelser, som kommer op, når man går igennem den vigtigste periode i unge menneskers liv, nemlig skoleperioden, hvor mange påbegynder deres første venskaber, første oplevelser, og i det hele taget skal lære sig selv at kende.

Vi møder 6 venner, og vi bliver præsenteret for dem alle, men jeg må indrømme, at vi får så korte beskrivelser af dem alle på en gang, at jeg havde lidt svært ved helt at finde rundt i det altid. Der var selvfølgelig tegnet et par klare stereotyper, som vi måske alle har oplevet i skoletiden eller på film, så det synes jeg var rigtig fint. Vi føler igennem hele bogen kun en person, og ser det hele gennem hans øjne. Men jeg synes på en måde, at det kunne have været fedt at få lidt større indblik i de andre, men dette kunne også have betydet, at fortællingen blev for rodet.

Jeg kan rigtig godt lide, at vi kommer ind på så mange forskellige ting og egentligt på en kort tid, fordi det tager ikke lang tid at læse bogen, og jeg mistede ikke interessen for den på noget tidspunkt. Jeg vil sige, at jeg også kunne genkende den gruppe af drengevenner, som jeg selv var gået i skole med og nogle af de historier af drengestreger, som de havde lavet, så jeg synes, at denne bog er meget realistisk og jeg tænker, at mange ville kunne forholde sig til.

Derfor tror jeg også, at denne bog ville være rigtig god for mange unge at tage fat i, når de selv er i denne periode i deres liv, for at se deres eget liv, og derfor ville kunne forholde sig til bogen på en helt særlig måde. Men jeg var nok lidt udenfor målgruppen, selvom at jeg synes, at den kan læses af den ældre målgruppe, for måske at få vækket nogle minder fra deres egen periode på den alder.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


1 thought on ““Drengene” af Jonas Kleinschmidt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *