“Drømmetyvene” af Maggie Stiefvater

Drømmetyvene

Original titel: The dream thieves 
Forfatter: Maggie Stiefvater
Serie: The Raven cycle
Genre: Fantasy, ungdomsbog
Oversat af: Mette Stepnicka
Sider: 438
Forlag: Turbine
Udgivelsesdato: 12. marts 2018

5,5 DUO

 

 

Tak til Turbine for anmeldereksemplaret

Jeg glædede mig meget til fortsættelsen på ’Ravnedrengene’. Den levede helt sikkert også op til mine forventninger og mere til, da jeg virkelig følte, at jeg kom endnu længere ind i universet og ikke mindst drengene.

streg

Resumé

Ronan Lynch har altid haft hemmeligheder, og en af de store hemmeligheder har har, er at han kan hente ting ud af sine drømme. Han er ikke den eneste, som har de evner, og han er bestemt heller ikke den eneste, som er interesseret i tingene, som han kan hente ud af sine drømme. Gansey og vennerne leder fortsat efter sagnkongen Glendower, og de finder hurtigt ud af, at vejen er forbundet med Ronans drømme og ikke mindst Noah. Pludselig da Ronans hemmeligheder ser dagens lys, forandre alting sig, og vennerne må kæmpe hårdt for at redde en, som de alle kender.

streg

Anmeldelse

Efter at jeg havde læst ’Ravnedrengene’, har den faktisk været ved mig lige siden, og derfor har jeg også glædet mig til at læse videre i serien. ’Ravnedrengene’ havde nogle interessante karakterer og et univers, som var alt for spændende til, at jeg kunne glemme det. Jeg var meget spændt på hvad ’Drømmetyvene’ ville bringe med sig, og om man ville blive klogere på universet og karaktererne. Man finder hurtigt ud af, at det vil handle om Ronan, men om det ville være kun ham vi fulgte, var jeg meget spændt på at finde ud af. Jeg glædede mig dog til at læse om Ronan, fordi han er meget mystisk og interessant.

Jeg blev på ingen måder skuffet, fordi jeg synes virkelig ’Drømmetyvene’ levede op til alle mine forventninger og mere til. Forfatteren har en rigtig god skrivestil, som virkelig har fanget mig i denne serie. Jeg kunne godt lide, at vi stadig fulgte Gansey, Blue og Adam og så, hvilke problemer de havde at slås med udover jagten på Glendower. Det var på den anden side også rigtig godt, at få et større indblik i Ronan, fordi han viste sig, at være endnu dybere, end jeg havde forestillet mig. Man blev klogere på hans rolle i det hele og på hans familieforhold, hvilket jeg synes var godt, og var med til at give historien rigtig god værdi.

Jeg synes også, at universet udfoldede sig endnu mere i ’Drømmetyvene’, hvilket var rart, fordi det er et univers med en masse hemmeligheder og ting, som vi endnu ikke har et fuldt indblik i, og med denne bog kom vi et skridt videre. Jeg ved at ’Drømmetyvene’ også kommer til at være en bog, som bliver ved mig i et godt stykke tid.

’Drømmetyvene’ er bestemt heller ikke en bog, som står stille på noget tidspunkt, fordi enten så sker der næsten noget hele tiden, ellers så skiftede vi til en anden hovedperson, som vi så skulle følge. Det medførte, at jeg fik læst bogen utrolig hurtigt, fordi jeg bare slet ikke kunne lade være med at læse videre. Jeg glæder mig til at læse videre i serien, og se hvad der fremadrettet kommer til at ske. Alt andet lige, er ’Drømmetyvene’ helt sikkert en bog, som jeg kan anbefale dig at læse.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.