“Dronningen af intet” af Holly Black

Dronningen af intet

Originaltitel: The Queen of Nothing
Forfatter: Holly Black
Serie: Folk of the Air
Oversat af: Randi Bjerre Høfring

Genre: Ungdomsbog, fantasy

Sider: 378
Forlag: CarlsenPuls
Udgivelsesdato: 1. september 2020

 

 


Reklame – Tak til Bog & Idé for at sponsere bogen. (Direkte link til bogen her. Læs mere om serien her og Holly Black her)

Afslutningen på den hæsblæsende serie var alt, hvad jeg havde håbet på.

streg

Resumé

Jude er blevet landsforvist af storkongen af Faerie. Hun er mest af alt rasende på sig selv over, at hun var så naiv og tro, at Cardan elskede hende. Hun forsøger at få en hverdag op at køre i de dødeliges verden, men da en uventet gæst dukker op og trygler Jude om hjælp, må hun drage tilbage til Faerie, selvom det kan medføre hendes død, hvis hun bliver opdaget. Der lurer mange fare i Faerie, men også gamle profetier kan ende med at gå i opfyldelse. Jude må dog tilbage, da det gælder liv eller død, og måske er det, det bedste at gøre?

streg

Anmeldelse

Det har taget mig noget længere tid at læse ‘Dronningen af intet’, men det skyldtes på ingen måder bogen eller handlingen, men derimod at hverdagen har været hektisk, og tiden har været begrænset, når man skal flytte. Derfor har jeg nydt at kunne tage et afbræk fra flyttekaos indimellem og bruge lidt tid i det her univers i stedet for, og jeg skal helt sikkert genlæse den senere uden så mange afbrydelser.

Der sker virkelig meget i ‘Dronningen af intet’, hvilket giver god mening, når alle trådene skal samles. Alligevel sker der en masse nye begivenheder, som er med til at holde spændingen oppe, og jeg er vild med, at der er så mange tvist undervejs, som jeg ikke havde set komme.

Det er svært at fortælle om handlingen i ‘Dronningen af intet’ uden at komme til at spoile, men jeg kan godt lide den retning, som Jude og Cardan relation bevæger sig hen, og selvom Judes familie er ret fucked, så tropper de alligevel op for hinanden, når det virkelig brænder på.

I den sidste del af bogen kommer der en voldsom handling, som jeg slet ikke kunne se, hvordan den kunne nå at blive fulgt ordentlig til dørs inden sidste side, men det lykkes utroligt godt af forfatteren, Holly Black, at få gjort det ordentlig færdigt, uden at det føltes forhastet. Jeg kommer helt sikkert til at genlæse serien igen.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *