“Dronningen af Tearling” af Erika Johansen

Dronningen af Tearling

Original titel: The Queen of the Tearling
Forfatter: Erika Johansen
Forlag: People’s press
Oversat af: Randi Bjerre Høfring
Genre: Fantasyroman
Sider: 456
Udgivelsesdato: 27. april 2016

DUO 6 stjerner

 

 

 

’Dronningen af Tearling’ overgik alle mine forventninger og mere til! På trods af at jeg rigtig godt kan lide kærlighedsromaner, er fantasybøger også nogle, jeg elsker at læse og her var denne bog ingen undtagelse.

streg

Resumé

Som helt lille blev Kelsea fjernet fra sit hjem, for at beskytte hende. Hun er nemlig prinsesse af Tearling og af frygt for hendes liv, valgte hendes mor, den tidligere dronning, at lade hende vokse op i eksil. Da Kelsea bliver 19 år, kommer den tidligere dronnings livsgarde for at føre hende tilbage til slottet, så hun kan overtage sin retsmæssige plads på tronen. Men det er langt fra en let rejse at få Kelsea i mål på tronen og fare lurer i hvert hjørne.

streg

Anmeldelse

Det gik ikke mange sekunder, før jeg var helt opslugt af dette virkelige fantastiske univers! Det kriblede helt i fingrene efter at læse i den, når jeg ikke havde den i hånden og det medførte også at en opgaveskrivning blev skubbet i baggrunden, da jeg bare blev nødt til at læse den færdig.

Jeg er virkelig imponeret over, hvor godt historien er skrevet og hvordan det hele ligesom hænger sammen på. Det er slet ikke til at se, at det er Erika Johansens debutbog og oversættelsen af den er virkelig gjort godt. Universet er en blanding af ’The Hunger Games’, ’Game of Thrones’ og så er der også en lille smule ’Tornerose’ til stede, da Kelsea også bliver fjernet fra sit hjem som spæd, for at beskytte hende.

Det er super fedt, at Erika har sammensat de to til et univers. Jeg mener i hvert fald ikke, at jeg har oplevet noget lignende før. Middelalderen har altid fascineret mig, så for mig, var det en fornøjelse at bruge tid på bogen. At hun så samtidig har lavet en karakter, så sej som Kelsea, glædede mig bare endnu mere! Jeg kan virkelig godt lide Kelsea, som er en pige, der virkelig kæmper for at overvinde det dårlige, der er sket i fortiden.

I ’Dronningen af Tearling’ møder man faktisk en del karakterer og de har alle sammen nogle noget specielle navne. Det betød dog intet, da karakterne har så vidt forskellige personligheder, hvilket hjalp til at kunne finde hoved og hale i det hele. Desuden gjorde de specielle navne det endnu lettere, at leve sig ind i universet.

Jeg kan slet ikke anbefale ’Dronningen af Tearling’ nok! Det ville virkelig være en skam, hvis man ikke fik læst denne skønne bog, som man når man færdig med den, kan glæde sig over, at bogen er en del af en trilogi og det derfor ikke er det sidste, man har set til Kelsea. Jeg vil i hvert fald meget gerne snart tilbage til universet, da jeg kunne mærke på slutningen, at den næste bog kommer til at have endnu mere spænding og mysterier.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *