“Druk” på Blu-ray

Druk

Original titel: Druk
Genre: Drama
Spilletid: 1 time og 56 minutter
Skuespillere: Lars Ranthe, Mads Mikkelsen, Magnus Millang og Thomas Bo Larsen

Filmselskab: Nordisk film

Udgivelsesdato: 8. januar 2021

 

 

Tak til Nordisk film for anmeldereksemplaret.

’Druk’ er både en tankevækkende og morsom film om 4 gymnasielærere, der afprøver et eksperiment.

streg

Resumé

Fire gymnasielærere beslutter sig en dag for at afprøve et eksperiment, som udspringer fra en norsk filosof, der mener, at mennesket er født med en halv promille for lidt. De fire gymnasielærere er groet fast i deres tilværelse, og skal ifølge eksperimentet sørge for at deres alkoholpromille ligger på 0,5 i deres arbejdstid. Resultaterne er forbløffende, og alting føles lettere, men med dagligt indtag af alkohol er ikke helt uden konsekvenser.

streg

Anmeldelse

Jeg havde hørt en del om ’Druk’, inden jeg selv så den, men ikke noget konkret, så jeg var spændt på at finde ud af, hvad min egen oplevelse af filmen ville blive. Den handler jo om druk, og i Danmark er vi jo ret kendte for at have et stort alkoholindtag. Der var mange pinlige og akavede scener til stede i filmen, som både var morsomme og tå krummende, og der tager jeg virkelig hatten af for skuespillerne, der klarer det til UG.

Der er dog også et dystert element til stede i filmen, og det bliver mere og mere tydeligt, jo længere vi kommer ind i filmen, at en af lærerne er ret hårdt ramt, og der skubbede alkohol nok bare til den i forvejen lidt triste tilværelse. Til gengæld var der også en af lærerne, spillet af Mads Mikkelsen, som faktisk endte med at få et wake-up call, og for ham havde eksperimentet helt sikkert en positiv effekt.

Jeg synes, at ’Druk’ både er en hyldest til nuet, livet og at leve. Selvom der er triste og barske elementer tilstede i filmen, sad jeg tilbage med en følelse af, at vi skal sætte pris på livet, hinanden og det vi har. Da jeg så filmen, bragte det også minder frem fra ens egne alkohol aftener og tiden før Covid-19 eksisterede, hvor hverdagen var en helt anden.

Det er vanvittigt flot dansk skuespil, og jeg var i hvert fald overbevist. Jeg tror også, at det bliver en film, jeg kommer til at se igen, og især afslutningsscenen bragte smilet frem på mine læber. Se den, hvis du trænger til at se noget livsbekræftende, huske tiden før Covid-19 eller bare gerne vil se en film, hvor fire voksne mænd teer sig åndsvagt og sjovt på grund af alkohol.

streg

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *