“Dualed” af Elise Chapman – Engelsk

h

Titel: Dualed
Genre: Scince Fiction
Sprog: Engelsk

Forfatter: Elsie Chapman
Forlag: Random House
Sider: 290
Udkom: 2013

DUO 3

 

 

 

 

‘Dualed’ var en bog med stort potentiale som den ikke formåede at udnytte.

s

Resumé

I byen Kersh er alle indbyggerer trygge og taknemmelige for den store sikkerhed fra verden udefra, men denne sikkerhed kommer med en pris. Alle har en identisk klon opdraget af en anden familie. Inden ens 20-års fødselsdag vil man modtage besked om hvornår “kampen” vil begynde, og når det sker, har man præcis en måned til at opsøge sin tvilling og slå vedkommende ihjel. Kun på den måde kan man bevise at man er værdig til at bo i Kersh, at man er den bedste.

West har trænet hele sit liv for at vinde over sin tvilling, men da noget traumatisk sker for West, begynder hun at overvejer om hun i virkeligheden er den udgave af sig selv, som fortjener at leve.

s

Anmeldelse

‘Dualed’ lød bestemt som en bog jeg ville finde interessant, da jeg egentlig er glad for science fiction til en vis grad. Selve idéen med at man skal slå sin “klon” eller tvilling ihjel, for at være værdig til at bo i byen Kersh, lød utrolig spændende, og jeg fik indtrykket at West var en stærk kvindelig hovedrolle, som ville være værd at følge.

West har i starten af bogen mistet næsten hele sin familie. Mange af hendes søskende overlevede ikke kampen mod deres klon, og tanken om det snart er hendes tur, hjemsøger hende dag og nat. På trods af hun har forberedt sig næsten hele sit liv, ved hun at der er en chance for hun ikke overlever, hvilket var med til at gøre hende mere virkelig, og få mig til at leve mig ind i hendes verden.

Der sker noget traumatisk for West i starten af bogen, som jeg selvfølgelig ikke vil skrive – men denne oplevelse er skyld i at hun vælger at flygte fra sin klon, i stedet for at tage kampen op mod hende. West levede derfor ikke helt op til den stærke karakter, jeg først havde forestillet mig.

West flugt fra sine forpligtelser var også med til at bogen måske til tider virkede lidt langtrukken, og jeg havde lidt svært ved at komme igennem dem. Når det så er sagt, vil jeg også sige, at mod slutningen satte bogen farten op, og formåede at fange min fulde opmærksomhed.

Jeg er stadig i tvivl om jeg vil læse den næste bog i serien, for selvom bogen blev bedre mod slutningen, var der stadig en del som jeg ikke syntes om, og hvis jeg beslutter mig at læse den næste bog i serien, bliver det ikke inden for den nærmeste fremtid.

Jeg vil anbefale ‘Duealed’ til folk som er glade for science fiction bøger, og trænger til noget nyt efter ‘The Hunger Games’ og ‘Divergent’. Dog skal man ikke have for store forventninger til ‘Duealed’

s


Skrevet af Mathilde Alfang

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *