”Elverskud 2 – Søsterpagt” af Nicole Boyle Rødtnes

elverskud

Titel: Elverskud 2 – Søsterpagt
Forfatter: Nicole Boyle Rødtnes
Udgivelsesdato: 1. september 2013
Sidetal: 257
Forlag: Alvilda

duo 4½

 

 

 

 

 

Andet bind i ’Elverskud’ holder samme niveau som den første, men hvor ville jeg bare ønske, at jeg selv kunne være med til at bestemme handlingen, fordi jeg er så nysgerrig på, hvordan elververdenen ser ud!


streg

Resumé

Politiet efterforsker Benjamins forsvinden, men rygterne er begyndt at svirre om, at han er blevet myrdet. Rosa har det rigtig svært, og tynges af sorg og skyldfølelse, men hende og Birke er nødt til at lære mere om elverblikket, for ikke at blive afsløret. Elverblikket kan nemlig også bruges som våben, hvor man kan manipulere med folks tanker og minder. Men eftersom at elverblikket er meget farligt, frygter Birke og Rosa at bruge det, da det kan skade mere end det gavner, hvis man ikke gør det rigtigt.

streg

Anmeldelse

Jeg er ved at gå ud af mit gode sind, for at finde ud af hvordan elververdenen ser ud i Nicole Boyle Rødtnes univers! Jeg håber inderligt, at Rosa og Birke en dag beslutter sig for, at slutte sig til de andre elvere, for jeg vil så gerne se denne verden. Birke kan til tider godt irritere mig, fordi jeg synes det var forkert af hende, at bede Rosa om at blive i menneskernes verden, fordi hun ikke ønsker at være selv. Jeg synes også hun alt for hurtigt tilgiver faderen for de fejl, han har begået. Dét at han har foræret en af deres søstre til Åmanden, synes jeg er helt utilgiveligt, og jeg kan slet ikke forstå, hvordan Birke kan se bort fra det.

Rosa er derimod en pige efter mit hoved, som har ben i næsen, og gør som hun har lyst til. Hun forsøger ikke at udskyde det uundgåelige, og ser mere realistisk på verdenen. Hun er meget stædig, og lader ikke bare faderen komme tæt ind på livet af hende igen, og nægter at tilgive ham, for det han har gjort. Jeg kan bedst identificere mig med hende i ’Søsterpagt’, på trods af, at hun imellem gør noget, som jeg slet ikke kan forstå. Hun forsøger at tackle tabet og sorgen over Benjamin på hendes egen måde, og det kan jeg egentlig meget godt lide, på trods af at hun kommer til skade.

Forsideillustrationerne indtil videre skal helt sikkert også nævnes, da de er virkelig flotte, både med farverne, men også med at der indtil nu har været Birke og Rosa på forsiden (går jeg ud fra). De illustrationer passer rigtig godt til de billeder, som jeg har af de to karakterer inde i mit hoved. Så jeg er spændt på, hvordan den sidste forside ser ud, i denne triologi. Jeg synes også, at det passer rigtig godt, at det er Rosa der er på forsiden af ’Søsterpagt’, fordi den hovedsageligt handler om hende, på trods af at vi ser det fra Birkes synsvinkel.

Jeg glæder mig til at læse afsluttende på denne serie, og finde ud af, om vi får elververdenen af se. Jeg er også noget spændt på, hvordan det twist der sker til sidst i ’Søsterpagt’ bliver løst i den næste bog. Der er også kommet en elver mere ind i billedet i denne bog, så jeg er spændt på, om vi kommer til at høre mere om ham, da han virker som en interessant karakter. Jeg vil helt klart anbefale at læse den, hvis du også kunne lide ’Skæbnedans’.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *