“En af os dræber” af Karen M. McManus

En af os dræber

Originaltitel: One of Us is Next
Forfatter: Karen M. McManus
Serie: En af os lyver 2
Genre: Ungdomsroman
Sider: 380
Oversat af: Dorthe Hjort Jensen
Forlag: CarlsenPuls
Udgivelsesdato: 21. januar 2020

 

 

Reklame – Tak til Bog & Idé for at sponsere bogen. (Direkte link til bogen her. Læs mere om serien her og Karen M. McManus her)

Fortsættelsen, ’En af os dræber’, er lige så medrivende som den første, ’En af os lyver’, og havde en chokerende afslutning.

streg

Resumé

Der er gået et år siden Simon døde, og Bayview-firkløveren er blevet renset for alle anklager. Livet fortsætter nu i Bayview så godt, det kan lade sig gøre efter Simons stunt, men pludselig begynder en ny leg. I stedet for en app, er det nu en leg med sandhed eller konsekvens. Phoebe bliver det første offer, og hvis man ikke leger med, afslører gamemasteren ens hemmelighed. Maeve er den næste, og da det bliver Knox’ tur, bliver konsekvenserne dødelige. På trods af at Simon er væk, har nogen valgt at føre hans arv videre, men med helt nye spilleregler.

streg

Anmeldelse

Efter at have haft sådan en vild og nervepirrende læseoplevelse med ’En af os lyver’, som gjorde stærkt indtryk på mig, glædede jeg mig til at se, hvordan historien ville fortsætte derfra. Jeg var dog lidt skeptisk, om historien kunne køre videre, men der var stadig masser af kød at digte videre på. Samtidig fik jeg også lige et indblik i, hvordan det er gået videre med Bronwyn, Addy, Nate og Cooper.

Jeg blev dog ikke helt så tæt tilknyttet til karaktererne heri, som det var tilfældet med ’En af os lyver’, men jeg var stadig fanget af den medrivende historie. Det betyder dog ikke, at jeg ikke kunne lide Maeve, Phoebe og Knox, for det kunne jeg bestemt! Men jeg følte ikke, at jeg kom helt ind under huden på dem.

’En af os dræber’ tager også et voldsomt tvist på historien ret tidligt, som fik mig til at vende siderne endnu hurtigere for at finde ud af, hvad der var sket. Jeg havde aldrig gættet den chokerende afsløring til sidst i bogen, som efterlod mig med åben mund. Det var genialt fundet på, og jeg tvivler på, at nogen kan regne den ud før til allersidst.

streg

AM DUO

Skrevet af Anne Mette Bach Jeppesen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.