“En enkelt lille ting” af Erin Watt

En enkelt lille ting

Original titel: One small thing
Forfatter: Erin Watt
Oversat af: Astrid Heise-Fjeldgren
Genre: Young Adult
Sider: 316
Forlag: Flamingo 

Udgivelsesdato: 11. februar 2021

 

 

 

 

Tak til Flamingo for anmeldereksemplaret.

En gribende historie om både sorgen ved at miste, finde en måde at leve videre og opleve kærligheden. Den kan klart anbefales.

streg

Resumé

Beth har ikke været den samme siden hendes søster døde i et trafikuheld. Det er nu 3 år siden og Beth ønsker at flytte sig ud af skyggen fra sin søster og kontrollen fra sine forældre. Til en fest møder hun den charmerende Chase og de udvikler et forhold. Men næste dag finder Beth ud af, hvem Chase egentligt er – nemlig personen som påkørte hendes søster. Chase har været ulykkelig siden uheldet og da han finder ud af hvem Beth er, trækker han sig omgående fra hende. Men der er alligevel en stor kemi mellem dem, som gør det svært at slippe helt. Men kan kærligheden overvinde deres fortid?

streg

Anmeldelse

Jeg har faktisk haft ’En enkelt lille ting’ på hylden længe, men på engelsk, og desværre er der et eller andet som har gjort, at jeg ikke har læst den før, fordi jeg synes faktisk den var rigtig god. Den indeholder nogle store budskaber i forbindelse med sorg, fordømmelse og det at komme videre med sit liv et skidt ad gangen. Det er 2 unge mennesker, som har oplevet en stor sorg i livet og skal komme videre med det efterfølgende. 

Da jeg møder Beth kunne jeg faktisk ikke så vildt godt lide hende, fordi hun virkede meget forkælet på en eller anden måde. Jeg kunne egentligt godt forstå, hvorfor hendes væremåde var på denne måde med hendes baggrundshistorie og hendes forældres manglende indsigt i, at de har et barn mere. Der var virkelig nogle ting, som jeg tror mange ville kunne realisere sig selv i, i bogen, hvilket var med til at bringe nogle følelser frem, samtidig gøre hende jordnær og en man gerne ville se, hvordan det gik med. 

Jeg kunne ret godt lide Chase helt fra starten. Han var meget rolig og nede på jorden og havde bestemt også gået en masse igennem. Man ser tit hvordan en uheldig gerning påvirker offeret og de pårørende, men sjældent de konsekvenser som det har for personen som kommer til at udføre gerningen og det bringer ’En enkelt lille ting’ på banen, hvilket jeg synes var rigtig godt og gjort på en rigtig god måde. Jeg holdt helt sikkert med ham fra starten. 

Samtidig med synes jeg begge personer udviklede sig rigtig meget i bogen. De fandt begge ud af hvilke personer de gerne vil være og hvad de vil have ud af livet. Jeg kunne virkelig godt lide tankegangen omkring, hvordan man kan komme videre, ved at fokusere på en enkelt lille ting som man skal være glad for den dag. 

’En enkelt lille ting’ synes jeg var rigtig god og kan klart anbefales. Jeg blev fanget lige med det samme og havde lyst til at læse den hele vejen igennem. Jeg elsker forfatterens skrivemåde. Det fungerer virkelig godt. 

 

streg

Skrevet af Marie Lorentzen 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *