“En flænge i himlen” + ekstramateriale

En flænge i himlen

Original titel: The Fault in Our Stars
Genre: Drama, romantik
Spilletid: 2 timer og 6 minutter.
Udgivelse: 6. november 2014
Skuespillere: Shailene Woodley, Ansel Elgort og Willem Dafoe
Filmselskab: 20th Century Fox.

DUO stjerner 4

 

Find en pakke Kleenex frem, og bered dig på en kærlighedshistorie med livskraft.

streg

Resumé

Den kræftsyge Hazel Graces mor synes, at hendes datter skal være teenager, mens hun stadig kan nå det – men hendes forslag er en dødssyg støttegruppe (bogstavligt talt). Hele Hazels liv består af at overleve: lægeaftaler og ligegyldige TV-serier – et forsøg på at holde ud for forældrenes skyld.
Men en dag dukker Augustus Waters op til støttegruppe – et møde, der leder til en stormende forelskelse og et uforanderligt venskab.

streg

Anmeldelse af filmen

For mange er udgivelsen af “The Fault in Our Stars” på DVD en kæmpe fryd – nu kan vi endelig gense filmen, der fik os til at drukne i tårer, 100 gange. For mig er det et glædeligt gensyn efter at have set den i biografen, da den udkom.

Der er ikke et øje tørt, når ”The Fault in Our Stars” ruller henover skærmen, og jeg græder også. Den rammer hårdt og lige på, så alle tangenterne i følelsesregistreret spiller på højeste ydeevne. Og den kan mere end bare at tømme tårekanalerne – filmen bringer stof til eftertanke, om hvordan vi lever vores liv.

Augustus har været kræftfri i over et år, mens Hazel kæmper og må kæmpe med kræften i hendes lunger resten af sit liv. De er begge stærke og lever livet med en passion, en håndgribelig livskraft, der får os foran skærmen til at holde af dem i løbet af meget kort tid. Skuespillet var spot-on, og Ansel Elgort og Shailene Woodleys kemi var mærkbar. De fik smerten og glæden til at føles meget nærværende for en tilskuer til historien om Hazel og Augustus.

At de finder kærlighed, venskab og håb midt i al deres elendighed var smukt for mig at se. Hvad mere er, at de anerkender, at situationen ser slem ud, men det skal ikke få dem til at glemme alle mulighederne, oplevelserne og de mennesker, der elsker dem. Jeg ved godt, det bare er en film (baseret på en skøn bog), men jeg fandt deres livsmod inspirerende.

Jeg kan godt lide ”The Fault in Our Stars”, men der er et ”men”. Vi kan ikke komme udenom, at Hazel i åbningsscenen fortæller om, hvordan man forsøder virkeligheden og gør den til noget, den ikke er. Ironisk nok så er kærlighedshistorien, som vi så møder de næste to timer, ekstremt sukkersød. Ret selvmodsigende.

Vores to hovedpersoner er helt vildt søde og rare og åbne og karismatiske mennesker, som vi som sagt hurtigt falder for. Specielt Augustus, som nærmest falder ned som en engel fra himlen, er et helt specielt menneske, som enhver pigeville ønske sig (!) Så igen vender vi tilbage til faktummet, at ”The Fault in Our Stars” har en tendens til at være sukkerkvalm og lidt sentimental.

Stadig bliver vi jo fortryllet af den søde kærlighedshistorie, som har skønne skuespillere i rollerne, der udfylder deres job på fortrinlig vis. Og oveni det et budskab, der vil noget! – at vi skal huske at glædes ved livet på trods af den de dårlige oplevelser, sorg eller sygdomme, vi oplever i vores liv og ser hos dem, vi elsker. Selvom ”The Fault in Our Stars” er indpakket i et godt lag sukker, er det klart en anbefalelsesværdig film – og har vi ikke alle en sød tand?

streg

Anmeldelse af ekstramaterialet

Deleted scenes:

Der er en række slettede scener, hvor man har muligheden for at vælge kommentarer fra Josh Boone og John Green. Hvis man vælger scenerne med kommentarerne er det faktisk rigtig spændende, fordi de giver dig grunden til, hvorfor den blev valgt fra, men også hvad de rigtig godt kunne lide både ved filmen, men også ved selve scenen. Dette fungerer rigtig godt, når man ser scenerne, som er blevet valgt fra. Man får også en masse sjove detaljer, når man lytter til kommentarerne fra dem. Jeg synes i hvert fald det var hyggeligt at se og høre.

The stars Align:

I ’The stars Align’ hører man omkring John Greens grund til at have skrevet bogen, og kommentarer omkring bogens tema fra Josh Boone, som er instruktøren. Derefter hører man også fra begge hovedpersoner, hvad de synes filmen handler om, og hvilken betydning det har haft for dem. Der er mange forskellige der har været med i filmen, som er med til at kommentere på, hvordan filmen er blevet til, og hvordan den har været at lave. Dette er utroligt sjovt at gå bag scenerne og se hvordan filmen er blevet til. Især fordi ’En flænge i himlen’ er så følsom, som den er. Dette klip gav mig helt lyst til at se filmen endnu engang!

Promotional featurttes:

I ekstra materialet vises der også ’promotional featurettes’, hvor det er en masse billeder fra sættet og filmen, med kommentarerer fra både John Green og de to hovedroller i filmen. De fortæller omkring scenerne og hvordan det har været at være med. Det virker som om det er små trailers, som er lavet hvor de fortæller omkring filmen. Der bliver også snakket omkring musikken til filmen, og dens betydning. Denne del af ekstra materialet giver en bedre forståelse omkring filmens budskab.

I ekstramaterialet er der også et galleri med en masse billeder fra både filmen, men også fra sættet som man kan nyde. Man kan selvfølgelige også vælge at få filmen kommenteret af forfatteren John Green og instruktøren Josh Boone.

streg

Josefine DUO

Skrevet af Josefine Mariendal Huus og Marie Lorentzen

am

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *