“En flamme i natten” af Sabaa Tahir

En flamme i natten

Original titel: A Torch against the night
Forfatter: Sabaa Tahir
Genre: Science-fiktion, ungdomsroman
Sider: 474
Serie: An Ember in the Ashes 2
Forlag: Alvilda
Udkom: 3. november 2015

DUO stjerner III

 

 

 

Det var dejligt at møde personerne, som jeg blev fanget og forelsket i, i ’Det ulmende oprør’. I ’En flamme i natten’ kommer man længere ind i universet, og jeg glæder mig til at se, hvad der kommer til at ske i næste bog.

streg

Resumé

Elias og Laia er på flugt. De er på en redningsaktion efter Laias bror, og de har militærakademiet lige i hælene hele tiden, anført af Elias’ gamle venner, nemlig maskerne. Laia er fast besluttet på at redde sin bror og Elias er fast besluttet på at hjælpe hende, ligegyldig hvad det vil koste ham. Men de skal kæmpe hårdt, hvis de skal undg at blive fanget af den nådesløse kejser Marcus, Elias’ mor kommandanten og hans nye blodtornskade Helene, Elias’ tidligere veninde.

streg

Anmeldelse

Lige da jeg havde afsluttet ’En flamme i natten’ og mens jeg læste den, var jeg faktisk lidt i tvivl om, hvad jeg helt syntes om den, fordi der var nogle ting, som jeg elskede og ville tilbage til, og så var der nogle ting som skuffede mig. Jeg kan dog rigtig godt lide universet, og var glad for gensynet.

Man bliver ret hurtigt smidt ind i historien og den fortsætter fra der, hvor man sluttede den første bog, som jeg læste for ca. et år siden. Da jeg afsluttede ’Det ulmende oprør’ var jeg meget spændt på ’En flamme i natten’ og kunne næsten ikke vente til, at jeg fik fingrene i fortsættelsen. Da jeg begyndte på bogen, skulle jeg dog lige bruge lidt tid på at komme ind i universet og historien igen, da det var et år siden sidst, jeg havde læst den første bog i serien. Det er virkelig ærgerligt, at man ikke kan læse en bog for første gang en gang til, fordi jeg ønskede at genopdage universet på ny igen.

Spændingen er fortsat på sit høje niveau og vi sidder ikke stille på et eneste tidspunkt, så det er stadig virkelig godt, men nogle gange skulle jeg også holde tungen i munden, fordi der sker mange ting, og der er mange ting angående universet, som vi ikke er blevet præsenteret ordentligt for endnu, og hvor man kan mærke, at historien gemmer på en masse endnu. Jeg er stadig vild med personerne, selvom min favorit at følge er Elias og den rejse han gennemgår i bogen. Den var meget interessant og man lærte ham at kende på et dybere plan. Jeg kunne faktisk også godt lide at følge Helene, fordi det var rigtig spændende, at følge hendes kampe.

Det som så skuffede mig i bogen var Laia. Hun irriterede mig faktisk lidt på et tidspunkt i bogen, da hun ikke var sammen med Elias. Hun vil for enhver pris redde sin bror, og det er forståeligt. Men derefter så var hun alt for forvirret omkring sine egne følelser, eller mærkede ikke ordentlig efter. Men alligevel er hun meget interessant på grund af hendes evner, og det glæder jeg mig til at finde mere ud af, hvad hendes rolle helt præcis kommer til at være i fortsættelsen.

Jeg glæder mig til at se, hvordan forfatteren vil bringe historien videre ovenpå den slutning, som hun giver os og hvad universet og historien mere har at byde på i den næste bog. Der er ingen tvivl om, at forfatteren skriver på en god måde, som virkelig fanger læseren, så hvis du lige som mig, var vild med ’Det ulmende oprør’, kan du ikke andet end skulle læse ’En flamme i natten’.

streg

j

Skrevet af Marie Lorentzen


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *